El belga Meersman defensarà el lideratge que va aconseguir ahir a la Volta a Catalunya en l'etapa que té com a inici Girona i final a Banyoles. Seran 160 quilòmetres, en un recorregut per quatre comarques (Gironès, Selva, Baix Empordà i Pla de l'Estany), l'avantsala de les dues etapes pirinenques que segurament serviran per definir els candidats a endur-se la 93a edició de la Volta.

El pilot ciclista provocarà restriccions de trànsit sobretot a Girona (escenari de la sortida neutralitzada) i a Banyoles (on hi haurà ubicada l'arribada). A la capital els corredors iniciaran la pedalada a 3/4 i 5 d'una des del pavelló de Fontajau. Recorreran Xavier Cugat, el Pont de la Barca, la Devesa, Ferran Puig, la plaça Marquès de Camps i enfilaran el carrer Barcelona per anar a buscar la carretera de Sant Feliu. L'Ajuntament ja va anunciar ahir que entre 2/4 d'una i la una del migdia es poden produir talls puntuals de trànsit i va recordar que l'estacionament de vehicles estarà prohibit en els aparcaments del pavelló de Fontajau i en el vial sud de la Rambla Xavier Cugat durant tot el matí.

Els corredors seguiran en direcció a Llambilles, Cassà, Llagostera i Tossa, des d'on enfilaran cap a Sant Feliu en un dels trams més espectaculars de l'etapa. Després seguiran cap a Platja d'Aro, Sant Antoni, Palamós, Llofriu, la Bisbal, Corçà, Flaça, Bordils i Celrà abans d'entrar a Banyoles i culminar la ruta donant quatre voltes a un circuit. L'Ajuntament de la capital del Pla de l'Estany recomana a qui hagi de moure's en cotxe per la ciutat entre 3/4 de 3 i les 5 de la tarda, que no aparqui a dins del circuit, entre el carrer Llibertat, l'avinguda Països Catalans i el passeig mossèn Lluís Constans.

Purito, ciclista de l'any 2012

El corredor català Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) va rebre ahir al final de la primera etapa de la Volta a Catalunya, el trofeu que l'acredita com a millor ciclista del 2012, segons la Unió Ciclista Internacional (UCI). El català, un dels candidats a la victòria final de la prova catalana, va rebre el trofeu de la UCI World Tour de la mà del seu president, Pat McQuaid, i va ser homenatjat pel públic que el va veure créixer professionalment.

Segon en l'últim Giro d'Itàlia, tercer en la passada Vuelta a Espanya i vencedor de la clàssica Fletxa Valona i del Giro de la Llombardia, es va mostrar molt satisfet de rebre el premi davant el seu públic. "És un detall per part de l'UCI que me l'hagin donat aquí, a la meva terra, a prop de casa meva i així almenys que el públic que em segueix durant tot l'any pugui estar al meu costat per celebrar aquest premi", va dir. Purito es va imposar en la classificació individual de la UCI World Tour amb 692 punts, seguit del vigent guanyador del Tour, Bradley Wiggins.