Leo Messi, Neymar, Juan Mata, Bojan Krkic, Jordi Alba, Joan Verdú i Rafael Da Silva, d'entre moltes altres coses, no només coincideixen en la seva professió. Són futbolistes, estrelles que, amb major o menor intensitat, brillen en el panorama mundial. Defensen els seus colors, guanyen més o menys diners, molts d'ells són internacionals amb els seus respectius països i, a la majoria, encara els queda força recorregut. Però aquests i altres jugadors de primer nivell també tenen un racó en la seva memòria en el qual la Costa Brava hi ha estat ben present. No pas com a lloc per estiuejar-hi, sinó com a l'escenari que, en el seu dia, els va servir com un dels primers aparadors per mostrar al món les seves habilitats. Tots ells, des de Messi fins a Rafael, a banda de molts altres, han competit en el MIC Costa Brava, un torneig que ja escalfa motors esperant la seva inauguració, programada per a la setmana vinent. Mentrestant, el saló de sessions de la Diputació de Girona va acollir-ne ahir la presentació oficial a la demarcació gironina, un acte ple de cares conegudes en el qual Juanjo Rovira, el seu director, va tornar a justificar, xifres en mà, la magnitud d'un torneig que creix a cada any que passa.

Del 27 al 31 de març, les mateixes seus de l'any passat (Santa Coloma de Farners, Hostalric, Sils, Vidreres, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Llagostera, Cassà de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell-Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Calonge, Palamós, Mont-ras, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí, l'Estartit i l'Escala) acolliran la 13a edició del MIC, un campionat que es presenta no només per conèixer els talents del demà, sinó també com "una festa" que s'ha de viure "amb molta intensitat", segons Rovira. El director del torneig, un any més, argumentava números en mà l'evident creixement del torneig, que aglutinarà prop de 600 partits. "Malgrat tenir demandes de diverses localitats mantenim les 21 seus de fa un any, comptarem amb la participació d'unes 5.000 persones, el veuran més de 220.000 espectadors en directe... Tot això no fa altra cosa que il·lusionar-nos", es felicita. Així és el MIC, una cita que preveu comportar un impacte econòmic de més d'un milió i mig d'euros a la demarcació, un campionat les finals del qual es podran seguir per televisió i que serà arbitrat per col·legiats gironins.

"És un referent", el definia Guillermo Amor, director tècnic del futbol formatiu del FC Barcelona i un dels convidats d'excepció de l'acte de presentació celebrat ahir. El va acompanyar Àngel Morales, adjunt a la coordinació del futbol base de l'Espanyol. Entre tots dos van subratllar la "importància" d'un esdeveniment com aquest; no només a l'hora de caçar talents, sinó també a l'hora de formar futbolistes: "És una experiència molt ?important, un pas més en el seu procés formatiu". El que Messi, Neymar i companyia van viure en el seu dia.