El Figueres segueix sumant. Després de la victòria de la setmana passada a casa contra el líder Olot (2-1), la Unió va fer ahir part dels deures, arrencant un empat del camp de La Pobla Mafumet (1-1), fet sempre valuós tenint en compte la dificultat dels d´Arnau Sala per puntuar aquesta temporada lluny de Vilatenim per seguir alimentant el somni de jugar el play-off d´ascens a Segons Divisió B. Empatar al camp d´un rival que també lluita per aconseguir un dels quatre bitllets de privilegi sempre és una bona notícia. Però, la jornada no es pot acabar de qualificar de bona, i és que la victòria del Manlleu (0-4) al camp del Balaguer deixa la quarta posició a quatre punts, dos més que els d´abans de començar la jornada.

Va ser la Unió qui va sortir amb les idees clares damunt del ter­reny de joc, trobant la seva recompensa al minut 24 de la primera part amb un gol de Pol Compte. Tot i les absències -Teixi i Cornellà, per sanció, i Busquets, per lesió- amb relació a la jornada anterior, els unionistes es van tornar a multiplicar per convertir la seva il·lusió en alguna cosa tangible a la classificació i, de fet, van tenir el rival estabornit en el primer temps. Després d´un bon cop de cap de Forgas (11´), amb Ureña fora de la seva àrea, que no va trobar porteria, i d´un xut alt d´Alfons (15´), els ­unionistes es van presentar amb molta autoritat a camp contrari, fins trobar el premi, això sí, amb l´ajuda d´un defensor, al minut 24 quan l´esfèrica va acabar al fons de la xarxa. A partir d´aquest moment, el Figueres va anar a més, tot i que només ho va tornar a intentar en una altra centrada de Pedro des de la dreta (37´) abans del descans en el qual es va arribar amb el 0-1.

A la represa, la Unió va saltar una mica més nerviós del previst. Tot i anar guanyant, la falta de precisió dels d´Arnau Sala va anar a favor dels locals que van veure com el Figueres era incapaç d´arribar a la porteria de Varo. De fet, només una rematada als núvols de Pol Compte des de dins de l´àrea després que Sergi Moreno despengés la pilota amb el cap (56´).

I això malauradament es va traduir amb més arribades de La Pobla Mafumet als pals d´Ureña. Després que Víctor, forçat al segon pal, impactés malament una centrada que li arribava del costat oposat (57´), el seu equip va dissenyar una bona combinació que Carbia va endreçar en l´1-1 amb el cap, aplaudint la centrada des de l´esquerra de Vernet. En el que restava, la Pobla de Mafumet va semblar posar-hi més interès ofensiu, tot i que sense massa fluïdesa -ho va provar amb un parell de rematades d´Oribe (67´ i 82´) que Ureña va rebutjar amb encert-. Els d´Arnau Sala, que no van renunciar mai a la victòria, es van encallar en atac, sense trobar el desitjat gol que ha­gués mantingut la Unió a només dos punts del quart lloc.