Olot i Vilafranca van disputar un matx que va tenir dues parts molt diferenciades. Els primers 45 minuts a l'Olot li va tocar patir més del compte, ja que els del Penedès es van trobar amb un gol a favor als 16 minuts. Óscar va voler rebutjar amb el peu una pilota que li va botar malament just davant i això va provocar que l'esfèrica agafés un efecte estrany. El rebuig va sortir en direcció contrària i la pilota va caure als peus de Puchi, que només va haver d'empènyer a porta buida. Aquesta jugada desafortunada va descentrar els locals que si bé dominaven, no sabien trobar espais per on infiltrar-se.

En aquells moments, el Vilafranca era per ells un conjunt molt incòmode però poc perillós i la seva única arma positiva passava per aprofitar les pilotes que incomprensiblement perdien els de Bañuelos. Però tampoc els servien per crear perill davant una ferma defensa. En aquests primers 45 minuts l'Olot donava senyals de debilitat i donava a entendre que trobava a faltar els lesionats Vallès, Roca i Massegú. A última hora també s'hi va afegir la baixa d'Albert Serra, per unes molèsties.

Les nombroses aproximacions locals no podien traspassar la muralla defensiva visitant i els nervis feien acte de presència fins que Francolí, als 42 minuts, va aprofitar una falta des d'uns 25 metres i a l'esquerra de la grossa per enviar un impressionant xut a la creueta. La pilota va entrar lluny de les opcions de Miguel Ángel. Era un gol psicològic que s'havia d'aprofitar després del descans. A la represa va aparèixer l'Olot líder. Dominant amb propietat a base d'un joc molt creatiu, tècnic i efectiu. Creant situacions que podien significar moure el marcador i, com no podia ser d'una altra manera, una galopada de Freixa per la dreta va donar el seu fruit. Va posar la pilota al cap de Carlos, que va enviar l'esfèric just a l'esquadra dreta. Amb un Vilafranca impotent davant el magnífic joc local va arribar el tercer de la tarda. Al minut 68, una jugada col·lectiva va deixar sol Cristino perquè aquest marqués a porteria buida. En els minuts finals l'Olot es va relaxar i el Vilafranca va arribar a crear dues ocasions que van topar sempre amb la bona actuació d'Óscar. Amb la victòria d'ahir els de la Garrotxa sumen la quinzena victòria consecutiva a casa i segueixen fent valer la seva condició d'únic equip entre Primera i Tercera Divisió que no ha perdut cap punt davant la seva parròquia. Aquesta solidesa com a locals els permeten seguir sent líders en solitaris. L'Europa va guanyar 1-0 el Cornellà i, a tres punts de l'Olot, ara és qui ocupa la segona posició.