Viatjar ha deixat de ser una pallissa per al Girona. Sortir de Montilivi, veure món, torna a ser una experiència de plaer per a un equip, el de Rubi, que tot i fer tres mesos que no guanyava fora seguia com un dels millors visitants de la categoria. Ahir, a Huelva, els blanc-i-vermells van mostrar la seva cara més pràctica generant quatre ocasions. Tres van acabar en gol i una va anar al travesser. Amb això i un Dani Mallo espectacular sota els pals, es va donar un cop d'efecte espectacular a Huelva, deixant un rival directe pràcticament descartat i presentant, ara sí, de manera definitiva una clara candidatura no només al play-off, sinó qui sap si fins i tot per a l'ascens directe. Ahir tot va sortir rodó.

Guanyar a fora, o millor dit, trencar la pèssima imatge que s'havia ofert en les últimes sortides, s'havia convertit en una obsessió per al Girona. L'última alegria, més enllà dels empats contra els filials del Barça i del Madrid, es remuntava a principis de desembre, amb el 0-2 de Jerez. Rubi havia lamentat en la prèvia que no podia ser que en la primera ocasió el rival els fes gol i a fe que ahir això no va passar. Al contrari, va ser el Recreativo qui, gairebé sense saber com, va veure com encara no després del primer quart d'hora ja perdia per 0-2 gràcies a dos minuts d'inspiració de Toni Moral, la gran novetat ahir a l'onze titular dels blanc-i-vermells. Primer va servir mil·limètricament al cap de Ri?chy una falta provocada per ell mateix al lateral de l'àrea i, després que Mallo salvés per dues vegades l'empat en rematades d'Arana i Chuli, l'extrem va tornar a aparèixer per fer el segon del Girona aprofitant una badada defensiva local.

Ni en somnis els gironins haurien pogut imaginar un escenari millor. Amb un avantatge tan còmode al marcador, els de Rubi van trobar-se com peix a l'aigua. La grada s'impacientava i els xiulets cap als homes de Sergi Barjuan ja s'escoltaven als vint minuts de joc. Una acrobàtica rematada d'Acuña amb el cap al pal als 27 minuts en va augmentar els decibels. Hauria estat el 0-3 que ho hauria deixat tot dat i beneït amb una hora per endavant. El Girona, a partir d'aquell moment, es va limitar a controlar el partit sense cometre errades, mostrant la seva cara més pràctica. El Recreativo, per la seva banda, mig grogui, ho va intentar en un xut alt de Dimas, en una jugada a boca de canó on Jonathan Valle no va arribar-hi per poc i en un xut ras desviat de Chuli. Tot estava sota control. I ja només quedaven 45 minuts per davant, amb un escenari per fregar-se les mans i el públic local esbroncant els seus camí dels vestidors.

La represa va començar amb canvis a tots dos equips. Rubi va donar entrada a Jofre per Toni Moral, mentre que, per al Recreativo, Cifu es va quedar a la caseta i va sortir a jugar Zamora. L'equip andalús es va apoderar de la pilota, però això tampoc va servir perquè generés autèntiques ocasions de perill a l'àrea de Dani Mallo. El Girona, ben replegat, contenia els intents dels locals sense excessives angúnies. Els de Rubi ho confiaven tot a alguna contra que pogués representar la sentència en forma de 0-3. No calia arriscar.

Les coses es van començar a complicar en els darrers 25 minuts, i de quina manera. Fernando Vega va guanyar la partida a Jose per la banda esquerra de l'atac del Recreativo i va enviar a l'escaire una gardela imparable des de dins l'àrea. L'1-2 va canviar l'estat d'ànim tant dels aficionats locals com dels jugadors. D'anestesiats van passar a creure, fidelment, que la remuntada era possible. Era el moment de tenir el cap fred i aprofitar qualsevol mínima concessió per posar el peu al coll del rival. I l'oportunitat no va trigar a arribar: unes mans de Pardo dins l'àrea van ser castigades per l'àrbitre amb un penal que Jandro va transformar, segons després d'haver substituït Acuña, just en el moment ideal per evitar que el Recreativo creixés de debò.

El gas de l'equp de Sergi Barjuan va quedar esbravat de cop, i el Girona va tornar a viure els seus millors minuts. Tot va acabar sent qüestió de deixar morir el partit, mentre la parròquia local començava a desfilar. Rubi va acabar donant entrada a Ion Vélez pels últims deu minuts i el Recreativo va acabar desesperat veient com el Girona se'ls escapava de les mans tot i que una indecisió de Richy va estar a prop de provocar el segon gol local ja amb el temps esgotant-se. A falta de dotze partits pel final de la Lliga Adelante els blanc-i-vermells ja sumen 51 punts. Dos més que els de l'any passat a final de temporada.