Sis minuts de cops de talent i punteria van reanimar el Madrid, que il·luminat pel croat Luka Modric va donar la volta a l'avantatge amb el que havia acabat el Mallorca la primera meitat. Modric va ser l'únic que va entendre el partit des del principi. Després va trobar l'auxili de l'alemany Mesut Ozil, que va començar a la banqueta. I entre tots dos van enterrar les il·lusions illenques, angoixades cada jornada més per l'amenaça del descens. El balcànic, heroi blanc després d'old Trafford, va culminar la remuntada amb un gol dels que no és fàcil oblidar.

El Reial Madrid fa temps que va dimitir de la Lliga. La seva forma d'afrontar el campionat manca de la tensió competitiva d'algú que baralla per un objectiu. Fora de l'abast el títol, el quadre de Jose Mourinho està per a altres coses. Amb la plaça de Lliga de Campions a la butxaca el segon lloc és un premi menor. Una qüestió d'honor.

El Reial Madrid va reaccionar aviat al ràpid gol del Mallorca. Morata va poder empatar amb un remat que va desviar l'israelià Dudu Aouate i a continuació va obtenir l'empat sense massa esforç en una acció gestada pel croat Modric. El croat va donar la pilota a Pepe que a empentes i rodolons va assistir a Gonzalo Higuaín, que va marcar a porta buida. Lluny d'arribar la normalitat el duel va seguir complicant-se per als locals. Un córner servi per Giovani una altra vegada. Bigas va rematar de cap en el punt de penal i Alfaro, en el segon pal, va enviar la pilota a la xarxa.

A excepció de dos xuts de Ronaldo el Reial Madrid a penes va inquietar al seu rival, que va alterar a la grada quan va amenaçar amb el tercer, en un remat aeri de Hutton que va sortir fora. Els xiulets van sonar en el Bernabeu, que no entén de tràmits i ni intranscendències quan va a veure al seu equip. Mourinho va moure el banc en el descans. Va recórrer a Benzema i Ozil en lloc de Morata i Arbeloa. Sense temps per comprovar l'efecte de la maniobra tàctica el Reial Madrid va donar la volta a la situació en tres minuts, amb dos cops de talent. El primer en un remat de cap de Cristiaano Ronaldo. El segon en un gran gol de Modric, una volea des de fora de l'àrea. El croat s'ha guanyat al madridisme. El partit davant de Manchester el va encimbellar. Davant el Mallorca, el públic es va lliurar i ja va corejar el seu nom. Després, Higuaín, a porta buida, va sentenciar el xoc. En el temps afegit, amb el partit agonitzant i el Mallorca lliurat, Benzema, sense oposició, va completar el marcador, un regal d'Higuaín.