L'Uni juga aquesta tarda a Burgos (18.30) amb la voluntat de guanyar, però sense la necessitat real de fer-ho. Passi el que passi en les tres jornades de lliga que falten el conjunt gironí acabarà la lliga tercer i, per això, Anna Caula té ben clar que tant el partit d'avui com els següents contra Conquero i Canàries serviran per "anar recuperant a l'equip de cara al play-off després de dos mesos de molta exigència competitiva". Una aposta que, a sobre, agafa més rellevància després de la lesió a la mà d'Anna Carbó que en el millor dels casos no tornarà a jugar fins a les eliminatòries pel títol. Amb només vuit jugadores del primer equip, avui també amb l'ajuda de la base del Copa Catalunya Èlia Ros, Caula haurà de fer alguns invents per no cremar jugadores com Jordana, Feaster o qualsevol altra que estigui, més o menys, desgastada en l'aspecte físic. "Penso que sí que, ara, en aquestes tres setmanes, ens podem agafar amb la tranquil·litat de saber que hem fet bé la nostra la feina i que ens toca treballar per arribar al play off de la millor manera possible", va dir ahir Caula abans d'encetar un llarga, i poc còmode viatge, fins a Burgos en un parell de de furgonetes.

Al davant un Burgos que, a diferència de l'Uni, sí que s'hi jugarà molt en el partit perquè lluita per entrar al play-off. Comptant que el Cadí sembla que té prou ben encarada la lluita per la quarta posició, el rival d'aquesta tarda de les gironines és, juntament, amb Zamora, Navarra i Canàries un dels possibles rivals en la primera ronda de les eliminatòries pels títols. Preferències? "No ho sé, és complicat perquè en aquestes tres jornades hi ha molts enfrontaments directes entre els quatre", deia ahir Caula que, com tothom a Fontajau, preferiria no veure's les cares amb el Canàries.

Avui, contra el Burgos, l'Uni es trobarà al davant amb la màxima anotadora de la lliga. L'aler pivot nord-americana de l'equip local, Rachel Allison, anota gairebé dinou punt de mitjana per partit i, en les últimes setmanes, sempre ha superat la vintena amb facilitat. "És una jugadora complicada de defensar, perquè és un tres jugant de quatre. Massa ràpida per a moltes pivots i massa alta per a moltes alers", explicava Caula que, però, sap perfectament que tant Jael Freixanet com Toch Sarr la poden defensar prou bé tot i que, sense Carbó, la manresa haurà de jugar més minuts d'aler que de pivot. "Allison fa molts punts, però també gasta molts tirs. Si alguna jugadora del meu equip també acaparés tants tirs segur que anotaria punts amb facilitat", rematava ahir l'entrenadora de l'Uni sobre la màxima anotadora de la lliga.