Ni la calamarsa que ha emblanquinat la gespa de Vilatenim just quan el derbi començava a batejar i que ha obligat l'àrbitre a interrompre'l breument -tres minuts (8'-11')- ha malmès les idees d'un Figueres que s'ha esforçat el que no està escrit per derrotar un líder que ha vist cm tot desplegar tot el seu arsenal (2-1) marxava cap a la Garrotxa amb les mans buides.

Un gol de Cruz -que jugava els seus primers minuts amb el primer equip aquesta temporada després d'un parèntesi en actiu- quan el cronòmetre quasi enfilava el compte enrere (78') ha fet tremolar d'èxtasi la graderia, que ha agraït la immillorable interpretació que els seus jugadors han fet de com per mal als olotins. Amb tot, l'Olot li ha fet suar sang a un Figueres que ha hagut de córrer una marató per combatre les embranzides del rival, que tot i que ha manat en el primer tram, no n'ha tret res fins que Francolí -assistit per Carlos Martínez, amb la dreta, ha etzibat un xut des de la frontal que s'ha estampat al pal esquerre d'Ureña (26').

Els de casa, que se sabien la lliçó de memòria, li han buscat les pessigolles al líder fent intervenir molt Teixi en els seus atacs. I Teixi solet ha fet l'1-0. Una passada llarga de Barrera se l'ha empassat el porter Fornés en la seva sortida per rebutjar, i el davanter unionista no ha fallat a porteria buida (29'). L'1-0 ha fet reflexionar els visitants, que han perdut pes específic i han tingut feina per evitar algun altre ensurt, sobretot en dos intents consecutius de rematada de Barrera dins de l'àrea -els dos xuts, tous, han topat als peus d'un defensor, acabant una bona acció de Teixi després d'un contracop començat per Pol (38').

Enrabiat, l'Olot ha inclinat el camp cap a la porteria de l'Albera, la que defensaven els figuerencs, que s'han abraçat amb la fortuna. De tota manera, el primer intent l'ha tornat a signar Teixi, amb un tir desviat amb la cama esquerra des de la frontal (50'). Els garrotxins, tossuts, han burxat molt a la banda esquerra del seu atac, fins a collar un Figueres que les ha passat magres. Un tir sense prou força de Carlos Martínez (59') que Ureña ha atrapat ha precedit l'1-1, en una centrada des de l'esquerra d'Hostench, que ha enviat la pilota al segon pal on Roger Vidal, atropellant David Busquets -ha patit dues ferides sagnants al nas per la topada- ha marcat amb el cap (63'). L'Olot s'ha vist valent, i ha buscat atipar-se més bàsicament fent córrer l'esfèrica per les zones més properes a les graderies, però la Unió sempre ha tingut a mà la brúixola...Un córner posat en joc per Cornellà a l'esquerra de Fornés ha acabat amb la pilota als peus d'Alforcea que, al segon pal, ha rematat a fora en bona posició (66'). La resposta dels de Bañuelos -que encara no sap què és guanyar fora de casa- ha estat una internada de Francolí des de l'esquerra que no ha trobat cap jugador amb samarreta vermella (67'). Intens, el duel s'ha electritzat, i l'entrada al camp de Cruz i Vilà ha acabat essent determinant per als interessos dels d'Arnau i Punsí. Precisament, ells dos s'han construït l'acció del 2-1. Vilà ha dissenyat una centrada perfecta des de la dreta a l'àrea petita on Cruz, entrant com un avió, l'ha desviat amb el cap a l'escaire (78'). Per si no en tenia prou, l'equip garrotxí ha afegit un nivell més al seu índex d'empenta, però aleshores ha aparegut Ureña per escombrar cap a casa. El porter s'ha tret de sobre un tir de Carlos Martínez des de molt a prop (86') que no ha estat gol de miracle i, poc després, ha volat per enviar a córner un intent de Pagès des de lluny (88'). El temps afegit ha estat un suplici per a la parròquia unionista que, però, ha marxat de Vilatenim amb un somriure d'orella a orella.

UE Figueres: Ureña, Busquets, Alforcea, Argi, Moñino, Teixi, Pedro (Cruz, 64'), Barrera (Vilà, 46'), Cornellà, Pol (Jairo, 71') i Micaló.

UE Olot: Fornés, Serra, Carlos Martínez, Jordi Roca (Peña, 13'), Uri Santos, Roger, Hostench, Freixa, Ivan Cristino, Raúl Rodríguez (Edile, 85') i Francolí (Pagès, 77').

Àrbitre: Pere Barceló Roca, amb Sergi Rigau Garcia i Jordi Fullà Planas com a assistents. Ha amonestat Micaló, Alforcea, Teixi, Vilà i Cornellà, del Figueres, i Roger, Serra, Hostench i Pagès, de l'Olot.

Gols: 1-0: Teixi (29'); 1-1: Roger (63'); 2-1: Cruz (78').

Espectadors: Uns 800, amb la presència de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila.

Incidències: El partit s'ha hagut d'aturar durant tres minuts (8'-11') a causa d'una calamarsada.