Cita històrica. Cita, també, vital. Per gaudir, però també per posar-se la granota de treball, per pencar com el qui més i per intentar sumar un bon resultat. Amb barreja de sensacions i d'intencions es presenta aquesta tarda el Llagostera a El Collao (18:00 hores), un estadi que el conjunt blaugrana mai ha visitat. Un escenari complicat, però alhora un territori que cal explotar per intentar donar així un pas més cap a la salvació. La inesperada, dolorosa i també injusta ensopegada del passat cap de setmana contra l'Huracán obliga els homes de Lluís Carrillo a esgarrapar algun punt del camp de l'Alcoià, el cinquè classificat i un conjunt "construït per tornar a Segona A", segons l'entrenador llagosterenc. Hi arriben els gironins motivats, picats en l'orgull per l'última desfeta i també advertits que, una ensopegada, podria acostar-los perillosament al precipici. I també amb baixes, sobretot al lateral dret, posició òrfena d'efectius que Carrillo haurà d'ocupar amb alguna peça de la plantilla.

Amb un punt dels últims 6 disputats i una dolorosa derrota contra l'Huracán que ha deixat el Llagostera 6 punt per damunt de la promoció de descens a Tercera no han encès les alarmes, però sí que ha servit per demostrar a la plantilla blaugrana que aquí encara no hi ha res fet. La salvació no és pas una realitat i l'equip encara haurà de remar de valent si vol continuar una temporada més a la categoria de bronze del futbol estatal. Amb 35 punts al seu favor, els gironins necessiten, com a mínim, tres o quatre victòries més per abraçar la salvació i, si bé El Collao no és l'escenar idoni per arreplegar-ne alguna, s'hi presentaran amb les idees ben clares i amb ganes de donar la campanada.

"L'Alcoià té una plantilla feta per tornar a Segona A, amb bons jugadors, un destacable joc interior i que va molt bé per alt. És un conjunt complicat i estic convençut que jugarà la promoció d'ascens". Així analitzava Lluís Carrillo el proper rival dels Llagosterencs, un Alcoià que vindrà amb ganes d'oblidar la derrota del passat cap de setmana al camp del Sant Andreu. El tècnic Asier Garitano no podrà comptar amb el defensa Óscar López, sancionat per acumulació de targetes, encara que recupera a Jornet i a Pereira, baixes al Narcís Sala. També es presenta el Llagostera amb absències a El Collao. A banda dels lesionats Planagumà i Aimar, Carrillo tampoc podrà comptar amb els sancionats Enric Pi i Masó, tots dos expulsats el passat cap de setmana. Això fa que l'entrenador no disposi de cap lateral dret natural, per la qual cosa haurà d'improvisar. "Tenim un problema en aquesta demarcació, però ens en sortirem. Segarra o Canal ocuparan aquesta posició. Tarradelles? Va ser una solució d'emergència el dissabte passat, no és una opció que tingui en consideració", explicava Carrillo al respecte.