El sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions, celebrat ahir a la seu de la UEFA, va evitar un nou clàssic entre el Reial Madrid i el Barcelona, mentre que el gran duel de la ronda serà el que jugaran Bayern i Juventus. El Barcelona s'enfrontarà al París Saint-Germain, botxí del València en els vuitens de final, amb l'absència en l'anada del seu exjugador Zlatan Ibrahimovic, gran figura del conjunt francès, per sanció després de ser expulsat a Mestalla

El Reial Madrid s'enfrontarà al Galatasaray de l'holandès Wesley Sneijder i de l'ivorià Didier Drogba, els dos grans reforços del quadre turc a la recerca de la glòria, amb el desavantatge de jugar la tornada a Istanbul. El Màlaga jugarà contra el Borussia Dortmund, que va superar en la fase de grups el Reial Madrid i es va desfer del Xakhtar Donetsk ucraïnès en vuitens amb autoritat i un bon futbol. L'altra eliminatòria és potser la confrontació estrella entre el Bayern, per a molts un dels grans favorits al costat del Barcelona i el Reial Madrid, i el renascut Juventus, líder de la Lliga italiana i en magnífica forma. El conjunt bavarès jugarà l'anada a l'Allianz, on va sortir airós a un terrible ensurt quan l'Arsenal es va posar amb un 0-2, però li va valer el triomf a l'Emirates (1-3) per seguir en competició. El Juventus torna als quarts de final després de set anys després d'un camí solvent i sòlid, rubricat amb una fase de grups en la qual va manar i amb una eliminatòria bastant confortable davant el Celtic escocès.

Just després del sorteig, el director esportiu del Barcelona, Andoni Zubizarreta, es va desfer en elogis cap al París Saint-Germain, del qual va dir que "té molt talent". "El PSG té molt bons jugadors. És un equip amb molt de talent que, per experiència i per saber jugar aquest tipus de partits, estic segur que estarà aquí fins al final", va manifestar Zubizarreta a Nió. El director esportiu del Barça es va mostrar caut després del que va haver de patir l'equip per eliminar el Milan ?-"acabem de viure una experiència en vuitens que ens ha de fer ser prudents", va dir- però també optimista per jugar la tornada al Camp Nou, "un fet que cal valorar".

Per la seva part, el lateral Jordi Alba creu que el París Saint-Germain acusarà la baixa per sanció del davanter Zlatan Ibrahimovic en l'anada perquè, sense el suec, el conjunt francès "perd bastant en el joc aeri". En qualsevol cas, Alba creu que Ibrahimovic és "un grandíssim jugador", però que el PSG és "un equip molt complet en totes les línies, amb gent molt bona a dalt (ha citat Pastore i Lavezzi), jugadors molt ràpids com Lucas Moura, i que va molt bé a la contra". Alba va assegurar ahir que tant ell com els seus companys no tenien preferència sobre el rival que volien en l'antepenúltima ronda, "perquè a aquestes altures tots són difícils", però va reconèixer que jugar la tornada al Camp Nou és un avantatge. "Jugar la tornada a casa ens va fenomenal. Ja es va veure l'altre dia davant el Milan. Sabem que l'afició estarà amb nosaltres i això et dóna moltes possibilitats de passar", va destacar el lateral català.

Des del bàndol francès, el director esportiu del París Saint-Germain, l'exjugador brasiler Leonardo, va dir que el Barcelona és el pitjor rival possible dels que hi havia en el bombo perquè el considera "gairebé l'equip perfecte". "És el pitjor sorteig. I no parlo només de la seva última actuació sinó pel que han fet els últims anys", va considerar Leonardo davant els mitjans de comunicació després de conèixer el resultat del sorteig a Lió mateix. Tot i això, Leonardo va celebrar que el PSG hagi aconseguit ficar-se entre els vuit millors clubs d'Europa, cosa que hauria signat a inici de temporada, va dir. "No serà fàcil, però aquests partits ens donen molta alegria, són els grans partits de futbol. París ha de viure una festa del futbol", va afegir el director esportiu brasiler.