Després de disputar els 27 partits de lliga de Tercera Divisió de manera completa, l'unionista Guillem Cornellà es perdrà els seus primers minuts aquest diumenge en el partit contra la Pobla de Mafumet. El migcampista del Figueres haurà de fer una aturada obligatòria després que el diumenge passat veiés, en la victòria davant el líder Olot (2-1), la cinquena targeta groga del curs i hagi de complir un partit de sanció per acumulació d'amonestacions.

El fre del jugador gironí s'ha parat en els 2.430 minuts, una xifra que pocs jugadors d'aquesta lliga hi han arribat. Per si no en fes prou, també ha estat un fixe en la selecció catalana amateur tant en la Copa de les Regions UEFA com en els amistosos del combinat dirigit per Toni Almendros. Només tres jugadors més de l'equip entrenat per Arnau Sala i Xavi Punsí han superat la barrera dels 2.000 minuts: Argi (2.122), David Busquets (2.073) i Sergio Murga (2.016).

Fitxat l'estiu passat pel Figueres procedent del Santboià, Cornellà ha estat titular indiscutible en el centre del camp unionista, on ha ballat amb Ferran Grau, Albert Moñino i Borja Garcia. A punt de complir 25 anys, l'especialista en llançar totes les jugades a pilota aturada -córners i faltes en forma de bombes, on la caiguda de la pilota baixa en picat- ha vist porteria un cop aquesta temporada, al camp del Muntanyesa, amb un llançament directe des de 25 metres. Davant el seu anterior equip, el Santboià, una falta seva també va acabar a dins després de tocar lleugerament amb Pol Compte, a qui se li va concedir el gol per petició expressa de l'ex del Llagostera, Cassà, Girona i futbol base de l'Espanyol. Amb la faceta de golejador aparcada -el curs passat en va fer cinc amb els del Baix Llobregat-, Cornellà s'ha convertit en el jugador de l'equip empordanès amb més assistències, tres, les mateixes que Moñino.

Convertit en un dels jugadors més cotitzats de la plantilla -juntament amb Marc Mas, que va marxar al gener al Sant Andreu-, Cornellà ha estirat el carro de l'equip després del cop moral per l'adéu del pitxitxi, sent una de les figures imprescindibles i responsables de què, actualment, el Figueres estigui situat en cinquè lloc, a les portes de la promoció d'ascens a Segona B.