Leo Messi, amb dos gols en la nit màgica d'ahir, va tornar a ser el jugador determinant que el Barça havia enyorat les últimes setmanes. Després dels dubtes, Messi, el quatre vegades "Pilota d'Or", va tornar a reclamar el protagonisme. Un gol a la primera ocasió que va tenir en el minut cinc, una fuetada des de la frontal de l'àrea, va obrir el repertori de l'astre argentí.

Abans del final del primer temps, Messi va igualar l'eliminatòria marcant el 2-0 en el minut 39. A la ronda de vuitens de final de la Champions, en tots els partits disputats al Camp Nou, la Puça se sent especialment motivada. Amb els dos gols que va marcar ahir, Messi ja en suma deu ten aquesta ronda en les cinc últimes temporades. En la temporada 2008-09, davant l'Olympique de Lió, l'argentí va marcar el 3-0 en la golejada per 5-2. Dos més en va anotar en l'altra golejada en la següent campanya, la 2009-10, en el 4-0 enfront de l'Stuttgart alemany. Messi va obrir el marcador i va anotar el 3-0.

En la temporada 2010-11 i contra l'Arsenal, els barcelonistes van remuntar el 2-1 que portaven d'avantatge els "gunners" i van guanyar per 3-1 amb altres dues dianes de Messi. El rècord de l'argentí va arribar la temporada passada. També en vuitens, Messi va marcar cinc gols en el 7-1 davant el Bayer Leverkusen, en una altra demostració de fortalesa de l'argentí.

Si va ser determinant el "10" blaugrana, també va ser decisiu David Villa. L'asturià, en una temporada molt complicada, en la qual no acabava d'estar al seu millor nivell, va marcar el 3-0 en el minut 55. Villa, en totes les llistes per ser traspassat al final d'aquesta temporada, gairebé sense continuïtat, no acabava de trobar la seva millor posada a punt. En realitat, després de la fractura de tíbia i peroné li ha costat estar al seu nivell. Per això quan va marcar el 3-0, va expressar tota la ràbia continguda durant mesos.

L'exhibició la va arrodonir Jordi Alba en el temps afegit. Una passada de dreta a esquerra del xilè Alexis Sánchez que va tancar el partit. Villa, al final del partit, va ser el que més felicitacions va rebre. La grada el va acomiadar amb una gran ovació.