El Màlaga disputarà avui (20.45, Canal Plus Lliga de Campions) el partit més important de la seva història davant el Porto, tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, i haurà de remuntar l'1-0 encaixat a la ciutat portuguesa per accedir als quarts, en la seva primera participació en la principal competició europea.

L'equip malagueny, que només ha aconseguit un gol en els últims quatres partits, un de la Lliga de Campions i tres a la Lliga espanyola, té davant seu el repte de superar el conjunt portuguès, amb el qual va iniciar aquesta ratxa negativa. La novetat més important en la convocatòria és la incorporació de Baptista, recuperat d'una lesió muscular, encara que finalment són baixes els centrecampistes, el portuguès Eliseu Pereira, i Francisco Portillo, que han tingut diverses lesions.

El conjunt malagueny "va sortir viu" de l'estadi Do Dragao malgrat disputar un discret partit i té opcions de passar a quarts de final, confiat en la màgia de jugadors creatius com són Isco o Joaquín, dos dels seus principals referents ofensius.

El vigent campió portuguès es presenta com un equip cohesionat i amb experiència en aquestes cites europees i recupera per a aquest duel una de les seves estrelles: el centrecampista portuguès Joao Moutinho, autor del gol del primer partit, ja millorat d'una lesió muscular en la seva cama dreta. El tècnic dels visitants, Vítor Pereira, podrà comptar amb el seu onze de gala per a aquest enfrontament, més decisiu si és possible a causa de l'ensopegada a la Lliga de la setmana passada, quan no va passar de l'empat a zero a casa contra l'Sporting de Lisboa.