Figueres serà la capital de la gimnàstica rítmica aquest diumenge amb la celebració del II Trofeu Internacional Ciutat de Figueres. Sis anys després que tingués lloc la primera edició -en aquell cas, era de gimnàstica estètica-, artistes amb recent passat olímpic i situades en les primeres posicions del rànquing estatal absolut, i joves amateurs de clubs i escoles de la comarca, seran presents en una competició interna i organitzada pel Club Gimnàstica Rítmica Gemma, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

La búlgara Silviya Miteva, la lleonesa Carolina Rodríguez i la romanesa Alexandra Piscupescu -totes tres números 1 del seu país- seran les caps de cartell d’aquesta prova, a partir de les 12 del migdia. Miteva i Rodríguez, a més, es presentaran a Figueres set mesos després de disputar els Jocs Olímpics de Londres -van quedar en 8è i 14è lloc respectivament. A la cita olímpica però, s’hi va quedar a les portes Piscupescu.

La castellonina López, amfitriona

Les tres gimnastes restants a l’anomenada competició de gala -els exercicis seran amb pilota, cèrcols, cintes i masses- són les catalanes Natàlia Garcia i Júlia Usón -segones i terceres del rànquing estatal-, i la cadet de Castelló d’Empúries Maria López, gimnasta del CGR Gemma i quarta d’Espanya.

A la tarda, des de les 4 fins a les 18.30 hores, serà el torn per a les categories base, amb representacions de les categories infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i escoleta procedents de clubs i escoles de l’Alt Empordà. Al voltant de 380 gimnastes de casa mostraran el seu talent al poliesportiu amb exercicis amb pilota, cèrcols i corda.

El preu de l'entrada per a la competició de gala serà de 5 euros, mentre en la competició comarcal l'entrada serà gratuïta.