El figuerenc Jose María Jordan, conegut com Llansá, està sent una de les peces clau al Marca de l’Ham, en què és el capità. De 30 anys, l’ex de l’Empuriabrava i Peralada està vivint una segona etapa al club del seu barri. Iniciat de defensa, però actualment sent davanter, va marcar 35 gols al costat d’Abraham Huguet el curs passat que va valdre al Marca de l’Ham el títol de campió de Quarta Catalana.

Primer de tot, d’on ve el seu sobrenom de Llansá?

Vaig viure a Llançà fins els 11 anys. Després, vaig traslladar-me a Figueres i em deien El noi de Llançà. Amb la lletra ç o s? Normalment ho escric amb s i accent tancat.

Eren cuers del grup 15 de Tercera Catalana a finals d’any i, actualment, es troben amb sis punts de coixí respecte el descens. No s’han reforçat, però què ha canviat en dos mesos?

Quan vam començar la temporada no ens coneixíem, la majoria de la gent va marxar. Ara, tots hem començat a agafar la bona línia. Encara que les pilotes no ens entraven, teníem la confiança que les coses ens acabarien sortint. De moment, la cosa pinta bé i confiem en mantenir-nos a la categoria.

Van notar la marxa del pitxitxi estatal Abraham Huguet al Borrassà l’estiu passat?

I tant, ho vam notar molt.

És el màxim realitzador de l’equip amb 6 gols, els mateixos que el georgià Shota Janashvili, que també s’ha destapat ara...

Ens entenem més ara, teníem mala sort i les pilotes no entraven. També és una molt bona notícia que la setmana passada tornés Jose Cano, que havia hagut de plegar.

La solidesa sota pals de Sergio Rodríguez, Locki, també està sent una de les parts de l’èxit?

Si, és clau. En Xavi Tijera també és bo, però en Locki ens aporta veterania.