Tres dels quatre equips classificats en zona de play-off d'ascens van guanyar els seus partits d'aquesta última jornada al darrer segon. Literalment. L'Alcorcón va remuntar un 0-1 contra el Recreativo amb dos gols en l'afegit; el Vila-real es va desfer de l'Sporting amb una acció ?d'Uche en la darrera jugada, i el Las Palmas, que havia vist com l'Almeria els igualava un 0-2, va endur-se tres punts d'or de la mateixa manera com una setmana abans n'havia salvat un contra el Barça B: aprofitant el temps de descompte. El Girona, per la seva banda, no va poder respirar tranquil fins al xiulet de l'àrbitre. Enrere quedava un partit taquicàrdic, amb remuntada, penal aturat i grans dosis d'èpica sobrevivint amb un home menys 15 minuts.

El que s'ha viscut aquest darrer cap de setmana es perfila com la tendència que marcarà les últimes tretze jornades de Lliga: la igualtat és màxima i per molt tòpic que pugui sonar, qualsevol petit detall pot acabar sent determinant. El Girona, de moment, amb els seus 48 punts, és a només un d'igualar les marques a final de temporada del curs passat i de la campanya 2008/09, i si suma tan sols 10 punts més, superarà també el record a Segona marcat, fa dos anys amb Raül Agné d'entrenador (57). Passi el que passi, està clar que ningú podrà dir que aquesta temporada haurà estat cap fracàs, i menys quan has hagut d'afrontar la recta final sense dues peces clau com Chus Herrero i Benja.

L'únic que es pot demanar ara a l'equip és que mantingui la regularitat mostrada a Montilivi i que faci el pas endavant que se li presuposa a un bloc ambiciós com aquest quan surt de visitant. Els números diuen que l'equip és quart, sí, però la imatge que s'ha ofert en els desplaçaments de la segona volta no és, precisament, la d'un aspirant a pujar. També s'ha d'intentar recuperar la solidesa defensiva. Una prova que s'està perdent, més enllà dels gols encaixats, és la multitud de targetes i les dues expulsions ?seguides que acumula l'encara líder de la classificació del Joc Net.

La jornada 29 també ha demostrat una altra cosa: a futbol s'hi ha de jugar de tardes i, si pot ser, els diumenges. Sí, s'ha reobert l'aixeta de les invitacions, però això no treu que l'Osca, que precisament no és el rival amb més renom de Segona, va dur 8.000 aficionats al camp.