Eduard Batlle és un jove entrenador de Torroella de Montgri que viu a Manchester col·laborant amb el cos tècnic del sub-12 del United. Aquest extècnic de l'aleví de l'Escola de Futbol Baix Ter viu una oportunitat única per a la seva formació gràcies a la seva relació personal amb el preparador dels anglesos, Stuart Leicester. Una coneixença que va començar en la darrera edició del MIC. Batlle va participar-hi entrenant l'EF Baix Ter, arribant fins a les semifinals de consolació, i allà va tenir l'oportunitat d'entrar en contacte amb Leicester, que havia anat a la Costa Brava dirigint un equip del Manchester. Un torneig de futbol base -amb els diferents equips compartint hores dins i fora del cam- permet fer moltes relacions, però, segurament, el MIC és l'única competició de futbol base que dóna peu a la barreja de clubs i seleccions de primer ordre mundial (Barça, Espanyol, Madrid, Liverpool, Porto Brasil, Athletic Club, Sevilla, Inter, Werder Bremen...) amb equips del futbol modest gironí i català.

De "partits curiosos" entre equips de gran nom i altres de modestos se n'han jugat molts en les onze edicions anteriors del MIC, i en bastant cops el resultat no ha estat el lògic o esperat, i es tornaran a repetir aquest any quan el torneig comenci el proper dimecres 27 d'abril. Aquest cap de setmana s'han fet públics els diferents grups i, només en la primera fase, ja trobes des del Llançà- Liverpool dels alevins de futbol 7 al duel ?entre el Tossa i el juvenil de l'Athletic Club passant per un Pals-Barça de cadets o un EF Sant Feliu-selecció de Brasil de la mateixa categoria.

La temporada passada un jove migcampista ofensiu del Flamengo, Adryan Tavares, va agradar amb una selecció brasilera juvenil que no va poder disputar el títol als africans de l'Aspire. Tavares arribarà, o no, a ser una estrella del futbol mundial però sí que segur que hi han arribat Leo Messi, Piqué, Cesc Fàbregas, Neymar, Coutinho, Juan Mata, Marcelo o Sergi Busquets entre d'altres. Tots han jugat el MIC i, per tant, ja formen part dels rècords dels jugadors que han jugat contra ells formant part de clubs més modestos. És difícil saber les possibles futures estrelles que disputaran aquesta edició, però, sí alguns dels equips gironins que tindra l'oportunitat d'enfrontar-se a grans clubs en la primera fase de la competició.

En categoria aleví de futbol 7, el Girona està en el mateix grup que l'Athletic de Bilbao, el Cristinenc que el Werder Bremen o el Llancà-Liverpool-. En aleví de futbol 11, Banyoles-Vila-real, Baix Ter- Manchester United, L'Escala-Ajax, Salt-Dnipro i Begur-Barça. En infantils. Mont-ras-Barça; Porto-Llagostera, Madrid-Calonge, Espanyol-Bisbalenc, Aspire-Baix Ter i Fornells-Inter de Milà. Ja en la categoria cadet, l'única selecció brasilera present en aquesta edició està en el mateix grup que l'EF Sant Feliu, el Pals que el Barça, el Baix Ter que l'Aspire mentre que l'Sporting Vidrerenca es trobarà amb l'Espanyol. Finalment, en juvenils l'Athletic Club jugarà en el mateixa grup que el Tossa, el Sevilla amb el Palamós, l'Espanyol amb el Lloret i el Palafrugell i el Cassà i el Farners amb el Vila-real. Tots els partits són de franc per al públic a diferents seus de la Costa Brava amb les finals al Nou Estadi de Palamós.