El Rivas Ecópolis, botxí de l´Spar Uni Girona, es va adjudicar ahir la Copa de la Reina 2013 que s´ha celebrat aquest cap de setmana al Pavelló Ángel Nieto de Zamora. L´equip madrileny ha estat el dominador absolut del torneig . Dissabte ja es va desfer de l´equip d´Anna Caula (71-48) amb una gran segona part en semifinals, mentre ahir a la final va atropellar a un Perfumerías Avenida de Salamanca que a la segona meitat tampoc va poder seguir el ritme del Rivas (83-62) després d´arribar al descans amb màxima igualtat, 41-41.

I tot plegat, en una edició amb un marcat accent gironí. No només per la participació de l´Spar Uni Girona, sinó també pel fet que en els altres tres equips participants alguna de les seves peces també a tingut relació més tard o més d´hora amb Girona. A l´equip campió, una de les seves jugadores és de Bescanó, concretament, Queralt Casas (10 punts) que ahir va aconseguir el seu primer títol d´equip, després d´haver guanyat diverses medalles com a internacional per Espanya en categories inferiors. En aquest sentit, al final de partit, la gironina va expressar sentir-se «molt contenta amb el partit que hem fet i amb el torneig que hem realitzat davant un rival molt dur».

A l´altra finalista, per partida doble. Per una banda, la base Marta Xargay (9 punts) és nascuda a Girona a part de formar-se com a jugadora a Fontajau. I per l´altra, Laura Antoja (7 punts), peça clau en les dues primeres temporades de l´Uni a Lliga Femenina. I tot plegat sense oblidar que en el Zamora hi juga Mariona Ortiz, jugadora que va fer el salt a la màxima categoria de les mans del club de Fontajau. Per cert, Aneika Henry (Rivas), va ser l´MVP.