El Palamós va demostrar a Manlleu que els equips de la part alta de la taula no li fan por. Si fa poques jornades els de Vílchez van empatar a Cornellà (1-1) i van superar amb solvència el Figueres (2-0), ahir al camp del quart classificat i aspirant a la promoció d´ascens va estar a punt d´aconseguir una d´aquelles victòries que a banda de fer-te sortir de les places de descens injecta una dosi de moral i autoestima molt gran per afrontar les onze finals que resten amb el dipòsit de la confiança a dalt de tot.

Els pals gairebé consecutius de Chicho al minut 28 i d´Ivan Díaz dos minuts després van allargar els més de tres mesos sense guanyar lluny de casa i van evitar la primera victòria a domicili del 2013. Però la imatge de solidesa i credibilitat que guanyen els de Vílchez amb el partit d´ahir és un botí prou positiu per afrontar amb garanties de salvació la recta final de lliga.

Sense Baruc al camp -autor del millor gol de 2012 (aconseguit la primera volta davant el Palamós)- els osonencs no van demostrar la diferència existent entre els dos clubs a la classificació. Els de Jordi Dot van convertir a Martí Bartrina en un espectador més i van ser els visitants els qui van gaudir de les millors ocasions de gol. Les dues més clares a la primera meitat i prop de la mitja hora de joc. Als 28 minuts una falta llançada des del costat dret per Ivan Díaz va ser rematada amb el cap pel capità Chicho. El travesser va evitar que el defensa repetís el gol que va fer a la Pobla de Mafumet (0-1) en l´última victòria del degà lluny del Nou Estadi. L´altre pal va arribar poc després mitjançant una falta sobre Ritxi Mercader. En aquesta ocasió Ivan Díaz, prop de la mitja lluna, va enviar l´esfèrica al pal dret de la porteria de Barragán.

El bagatge dels osonencs a la primera meitat va ser molt pobre, amb dos tímids xuts de Manel Sala (minut 18) i Putxi (32) que no van inquietar gens ni mica Bartrina.

A la segona part els locals, que conserven la quarta plaça, van posar a prova el porter palamosí però Bartrina va respondre amb dues excel·lents intervencions. Primer va aturar un u contra u amb Fortet al minut 62 i després va refusar una canonada de Seuma dins l´àrea (77), convertint-se així en un dels herois del valuós empat aconseguit en un dels camps més difícils de la categoria.

Les dues accions més perilloses dels de Vílchez en el segon temps les va protagonitzar el palamosí Ritxi. Primer etzibant un xut duríssim des de la frontal de l´àrea que Barragán va aturar en dos temps. I després, quan el Palamós jugava amb superioritat numèrica per l´expulsió del local Sergio Ginés, va protagonitzar una acció dins l´àrea que va acabar amb un possible penal molt protestat pel mateix jugador