Per la dreta, per l'esquerra o pel mig. Fort, col·locat o amb un toc suau. Juanjo Camacho havia transformat fins ahir 25 penals de manera consecutiva des de la temporada 2006-07. Fins que ahir el polivalent jugador valencià va topar amb Dani Mallo. El porter gallec, amb 2-1 al marcador i un quart d'hora per al final del partit, es va llançar a la seva esquerra i va desviar el seu llançament. "Que Camacho falli un penal és com que un home mossegui un gos", va dir el tècnic de l'Osca, Jorge D'Alessandro que quan Mariscal Sánchez va assenyalar el punt de penal ja es veia com a mínim amb un punt al sarró. I és que l'encert de Mallo va evitar que Camacho superés el rècord de Ronald Koeman de penals seguits transformats (25) de la seva època al Barça (89-95). Aturar un penal a Camacho s'havia convertit en una missió impossible per als porters de Segona Divisió A. Fins a 23 n'havia materialitzat amb l'Osca, als quals cal sumar-n'hi un altre amb els blaugrana i tres més amb el Vecindario a Segona B. L'estirada de Mallo va acabar amb el rècord del valencià, que va marxar capcot cap a l'autocar aragonès. Mallo va revelar al final del partit que durant tota la setmana i instants abans de començar el partit havien estat repassant els llançaments de penal de Camacho en vídeo amb l'entrenador de porters, Eduardo Pérez, el segon porter de l'equip, Isaac Becerra i Andrés Díaz, el del filial. "Té el rècord absolut a Espanya. Ho havíem estudiat i treballat durant la setmana i la realitat és que Camacho n'ha xutat per tots cantons i sempre a dins. He tingut la sort d'aturar-lo i estic molt content", deia el capità.

Mentre Mallo marxava amb un somriure a la boca i el seu fill a coll, a Camacho l'esperaven cinc hores de bus. El jugador de l'Osca ja havia superat Mallo dues vegades des del punt penal en un partit de Copa del Rei a Montilivi (1-1). Primer per igualar el gol de Despotoviv i després a la tanda de penals va classificar els aragonesos. Ahir, però, el gallec se li va ennuegar. "Tots els els porters tenen vídeos de fa mil anys i els darrers penals els havia llançat per allà (esquerra del porter), però crec que anava ben llançat. Ara bé, diria que ha estat encert del porter", deia Camacho. El d'ahir va ser el primer penal que atura Mallo amb el Girona a la Lliga. El gallec reconeix que no és un "parapenals" però defensant la porteria del Girona ja n'havia aturat un altre de decisiu. Va ser la temporada 2010-11 en partit de Copa Catalunya al camp del Llagostera. Aquell dia Mallo va aturar el penal decisiu a Àlex Granell i el Girona es va classificar per a la següent ronda. Amb l'Elx, l'estiu del 2003 en va aturar un ni més ni menys que al mexicà Rafa Márquez en un amistós al Trofeu Festa d'Elx entre els il·licitans i el FC Barcelona que va suposar el debut de Ronaldinho de blaugrana. Per trobar l'anterior penal aturat per Mallo cal anar enrere força anys, a la seva època al filial del Deportivo a Segona Divisió B.

Mallo va voler restar importància a la seva actuació personal però el cert és que amb la seva aturada al penal i la mà al cop de cap enrere de David Garcia va ser del tot determinant per a què el Girona aconseguís els tres punts. "L'equip ha treballat molt i ha fet un esforç molt gran. Estic molt i molt content pels companys i la gent que ha vingut al camp", assegurava. Sigui com sigui, però, Mallo va ser el protagonista del partit, juntament amb el porter de l'Osca, Luis García, que va evitar un triomf més ampli del Girona. "Potser sí", admetia Mallo qüestionat sobre el seu protagonisme en la victòria d'ahir contra l'Osca.