Regirant en l'ampli armari del Barça, els tècnics poden haver reparat que la peça per lluir davant el Milan estava amagada, ben al fons. En un món de sensacions, com és el futbol, el xilè Alexis Sánchez arriba en el seu millor moment després de protagonitzar una discreta temporada.

El jugador, fitxat l'estiu de 2011 com una estrella, no ha arrencat al Barça. Va triomfar a l'Udinese, amb un futbol més directe, però com a blaugrana s'ha deixat veure en comptagotes. Més que la seva qualitat s'ha vist la seva feina incansable, poc bagatge en un equip que sempre necessita sumar talent. A més les lesions l'han perjudicat des de la seva arribada i el xilè s'ha anat diluint i aportant poc al notable joc blaugrana.

Els seus números d'aquesta temporada ofereixen els mateixos dubtes. Ha participat en 30 partits i ha marcat 4 gols. A la Lliga ha disputat dinou partits amb dos gols anotats, n'ha marcat un en cinc partits de Lliga de Campions i dos a la Copa.

En total, cinc gols en 1.670 minuts de joc, marca cada 334 minuts. Aquestes són les dades, però el xilè sembla haver recuperat les bones sensacions després de l'últim partit de la lliga contra el Deportivo. Alexis va ser determinant. Va marcar un gol i va donar l'assistència del segon a Messi. En un partit gens vistós, el xilè es va sentir a gust i segurament va recordar els molts partits d'aquell estil jugats en els seus anys com a futbolista de l'Udinese, un matx molt similar al quel el Barça es trobarà demà contra el Milan.

En el moment culminant, el Barça necessita un clic. Quan l'equip pateix físicament i els gols de Leo Messi no arriben amb la inèrcia amb la qual havia acostumat els culers, els blaugrana necessiten una cosa diferent. I en aquesta situació Alexis Sánchez pot tenir la seva oportunitat. Sense que el seu futbol sigui ni de bon tros espectacular, el xilè arriba en el millor moment i el Barcelona podria agafar-se a qualsevol detall per tirar endavant una eliminatòria que es va complicar en l'anada quan tot semblava controlat pels blaugranes. "Dimarts hi ha una batalla i cal guanyar-la", repeteix el xilè. Tot apunta que davant el Milan només quedaran dues places lliures a l'equip titular. Des de la defensa al mig no hi pot haver sorpreses (Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Busquets, Xavi i Iniesta), tampoc en la presència de Leo Messi en atac, el dubte està en qui acompanyarà l'argentí i aquesta decisió, en bona part, marcarà el partit.

En l'anada i en els dos partits disputats davant el Reial Madrid es va demostrar la necessitat de buscar solucions quan els rivals col·lapsen el joc de Messi acumulant jugadors al centre. Buscar el joc per les bandes o intentar fixar els centrals amb un nou fix són dues de les opcions, en totes dues l'Alexis hi té cabuda.

A més David Villa no sembla en el seu millor moment ni tampoc Cesc Fàbregas, un altre dels que podria jugar com a fals nou, mentre que Cristian Tello, una opció per a la banda, llueix més com a alternativa que com a titular. Alexis pot estar davant el seu gran dia. Li van aquests partits, aquests enfrontaments tancats i durs, com aquells amb els quals el xilè va fonamentar la seva llegenda de "nen meravella".