Les victòries de Vila-real, Las Palmas i Ponferradina havien posat pressió extra al Girona abans de rebre l'Osca. Una derrota hauria deixat el marge de seguretat en la lluita pel play-off en no res, però finalment els tres punts es van quedar a casa i ara el coixí respecte al primer equip que quedaria fora de la fase d'ascens és de quatre. A més, els blanc-i-vermells en treuen cinc al Sabadell, set al Còrdova i vuit al Recreativo, proper rival, que guanyava a Alcorcón jugant amb 10 i va veure com els madrilenys, en l'afegit, donaven la volta al marcador.

L'equip de Rubi és ara quart amb 48 punts, a quatre de l'ascens directe (Almeria, 52), i quatre per sobre del Ponferradina (44), que seria el primer equip fora del play-off. Fa temps que la permanència és un fet que només falta confirmar de manera matemàtica i, des d'aquesta perspectiva, el canvi de discurs no ha de trigar en ser una realitat. El Girona té 18 punts d'avantatge respecte al descens, quan falten 39 punts en disputa.

Ara la principal assignatura pendent és millorar fora de casa, on els blanc-i-vermells encara no han puntuat aquesta segona volta. De totes maneres les opcions de play-off passaran pels resultats a Montilivi, on l'equip només ha perdut dos partits aquesta temporada. De tretze partits que resten, set seran a l'estadi i sis a fora. La propera jornada el Girona pot descartar definitivament el Recreativo de la lluita per l'ascens. El Còrdova, que també s'està despenjant després de tres derrotes seguides, rep l'Almeria. Altres partits per seguir de ben a prop seran el Las Palmas-Castella i el Ponferradina-Guadalajara.