El cros gironí té volada. Així es desprén de l'actuació dels corredors de la província en el Campionat d'Espanya de Cros, on van ser decisius perquè la Selecció Catalana s'acabés enduent quatre victòries per autonomies. Josep Lluís Blanco, que no havia participat en aquesta competició les darreres quatre temporades, va ser el millor de la delegació gironina absoluta que ahir va desplaçar-se a Granollers. El corredor de La Sansi va acabar en la dotzena posició, dos llocs per davant del seu covilatà Àngel Mullera, a qui va superar per onze segons. De la seva banda, el palamosí Adel Mechaal va ser 34è. Els gironins van veure de lluny la victòria del lleonès Sergio Sánchez, qui en la meitat de l'última volta va efectuar un fort canvi de ritme per deixar enrere al barceloní Carles Castillejo, vencedor de l'any passat, i Ayad Lamdassem, campió d'Espanya la temporada 2011.

Els favorits no van defraudar i la cursa va er una dura pugna entre Carles Castillejo, el sevillà Antonio Jiménez Penti, Sergio Sánchez, Ayad Lamdassem i Aelemayehu Bezabeh. Tot i això, Sánchez i Castillejo van ser els que van marcar el ritme de la carrera i el lleonès, més fresc en el tram final, es va apuntar el triomf.

Gemma Barrachina, campiona

En categoria absoluta femenina, sense representació gironina, la marroquina Malika Asahssah, que corria per Castella-la Manxa, va protagonitzat un bonic duel amb l'etíop Trihas Gebre (País Basc), que venia de vèncer el Campionat d'Espanya per equips disputat el 24 de febrer passat. L'última volta va ser determinant perquè la marroquina, amb un gran canvi de ritme, deixés enrere la seva rival i la superés en la meta per 30 segons. Gemma Barrachina entrava tercera i aconseguia el títol de Campiona d'Espanya de Cros.

Entre els promesa masculí, el gironí Ignasi Baldellou va endur-se la 40a posició amb una cronometrada de 35.14, a més de tres minuts del guanyador Ibrahim Ezzaydouny. En la categoria júnior, la victòria va ser per a Youssef Fathi (País Basc), amb un temps de 25:41. Jonathan Romeo va fregar el podi amb una marca de 26.03 i Genís Grau va acabar 21è amb 27.04. En júnior femení, la manxega Dunia Mahassin, amb un registre de 22,18, es va penjar l'or mentre que Marina Guerrero (23.24) va ser vuitena i Anna Quílez (23.53), onzena.

Entre els veterans, Núria Soler va penjar-se el bronze de la categoria de W40, Anna Martínez també va ser tercera entre les W45 i Maria Carmen Casanova i Anna Badia van ser segona i tercera, respectivament, a l'apartat de W60. L'olotí Xevi Masoliver va finalitzar catorzè entre els M40.