Amb la ment posada en el Milan, un equip amb moltes rotacions i un futbol més convincent en el primer temps que en el segon, el Barcelona va signar una victòria sense brillantor davant el Deportivo, cuer del campionat, amb gols d´Alexis Sánchez i Leo Messi.

El Barça, que va semblar tenir el cap en un altre lloc, no va oferir bones sensacions. Va deixar detalls en el primer temps i només un, el del magnífic gol de Messi en la segona, en un partit que difícilment pot calibrar l'estat de l'equip. Ni com a provatura, ni pel rival ni per l'alineació. El partit sí va servir, en canvi, per mesurar sensacions, per comprovar quin futbolista està en bona condició i a quin jugador l´envaeixen els dubtes. El Barça se la juga dimarts i a l'equip blaugrana se´l va veure dubitatiu, un estat generalitzat des de fa més d´un mes, i això que molts dels titulars no van jugar d'inici.

Va deixar Jordi Roura a la banqueta Messi, Iniesta, Busquets i Piqué. Valdés va complir el seu primer partit de sanció i a Xavi, com els anteriors, el van reservar per al partit de dimarts. L'aposta del Barça es va basar en el joc per les bandes. Adriano i Tello van ocupar l'esquerra; Alves i Alexis, la dreta. Villa va jugar de nou, Thiago de Xavi, Cesc d'Iniesta i Song de Busquets.

Davant un rival gairebé sense recursos, com el Deportivo, que a més comptava amb la baixa de Riki, el seu golejador, al Barça no se´l va veure sobrat de confiança en el primer temps. Els seus futbolistes van tornar a mostrar les cames pesades i la ment poc lluïda, encara que aquesta sensació va millorar amb el pas dels minuts. Es va encomanar el Barça a la batuta de Thiago i a la intensitat d´Alves. El xilè Alexis Sánchez va guanyar confiança, però Villa va errar clamorosament la seva primera ocasió i això li va pesar.

L'ocasió més clara del primer temps la va protagonitzar el davanter asturià (m.25). Va rebre entre línies i es va situar sol davant el porter. El davanter, amb tot el temps per definir, es va trobar amb Aranzubía, qui va aguantar la finta el blaugrana i va evitar el gol, refusant també el segon llançament blaugrana. Sense que hi hagués notícies del Deportivo, el Barça va incrementar les seves accions. Va pressionar més a dalt i va acabar obtenint el premi que estava buscant. Va ser en una centrada d´Alves per la dreta que va rematar de cap Alexis. El jugador, discutit per la graderia durant tot l´any, va avançar al seu equip i va tenir el premi a la seva tenacitat durant el primer acte.

La intensitat dels primers 45 minuts va quedar en l´oblit al començament de la segona part. Els errors de Thiago i Cesc en la medul·lar van minvar el joc dels blaugrana, que van tenir una defensa massa descol·locada, encara que el Deportivo no s´acostava a la porteria de Pinto.

Messi va sortir per Villa en el 61. Iniesta per Thiago en el 67. Fins aleshores el Barça no havia rematat ni una vegada sobre la porteria contrària. El manxec va ser el primer que ho va intentar, en una jugada que va acabar en gol, però anul·lat per un fora de joc de Messi. En la segona meitat va desaparèixer Tello, no va estar tan bé Alves i el Barça va mostrar aquest futbol pla que l´ha caracteritzat en l'últim mes, el mateix que el va dur a perdre tres partits, quedant-se així fora de la Copa del Rei i complicant-se el seu futur a Europa.

Entre l'espessor del segon temps, una jugada es va salvar, la del 2-0, que va arribar en el minut 88. Una combinació entre Alexis i Messi que l'argentí va definir amb molta qualitat. Era el dissetè partit de la lliga en el qual l'argentí va marcar, el seu gol número 40 en el campionat