Després de la patacada encaixada a Gijón (4-0), el Girona ha tingut una setmana sencera per reflexionar i analitzar què és el que s'està fent malament fora de casa. Rubi explicava divendres que tenen clar per què l'equip no rutlla de visitant i que han treballat per millorar en defensa. Abans de tornar-se a posar a prova fora de casa, els gironins tenen aquesta tarda una oportunitat d'or per refer-se de la derrota al Molinón amb la visita de l'Osca (17.00). Ningú diu que malgrat que pel fet que els aragonesos ocupin plaça de descens, el partit d'aquesta tarda hagi de ser fàcil. Ni molt menys. I això tant Rubi com els seus homes ho tenen més que assumit. "És un rival que et fa sentir molt incòmode i que no deixa espais", diu el tècnic d'un rival molt avesat els darrers anys a jugar amb foc. Tanmateix, si fora de casa la fragilitat és evident, a Montilivi el Girona es transforma en un equip devorador de rivals, sòlid en defensa i capaç de generar un piló d'ocasions de gol. Aquesta és precisament la imatge del Girona d'aquesta temporada, la que Rubi desitja que avui l'equip ensenyi sobre el terreny de joc i la que Jorge D'Alessandro, tècnic de l'Osca, tant tem.

Jose Martínez tornarà a l'equip després de complir cicle de targetes en detriment de Txiki, mentre que la baixa de Moisés Hurtado, expulsat al Molinón, la cobrirà Richy Álvarez. Aquests semblen a priori els dos únics canvis a l'onze titular que farà Rubi, tot i que tampoc seria descartable que homes com Felipe Sanchón o Jofre Mateu entressin a l'equip. A banda de Moisés Hurtado, Rubi també té les baixes segures de Chus Herrero, Garmendia i Benja per lesió. Del bàndol visitant, D'Alessandro va deixar a Osca el central David Rivas o l'exdavanter del Vilobí, Tariq Spezie.

Rubi va expressar divendres que arran de la bona marxa a la competició, l'equip s'havia carregat d'una pressió "excessiva" i que darrerament potser l'havia afectat. Cinquens -després dels resultats d'ahir- i durant moltes jornades tercers i fins i tot segons, el tècnic maresmenc els demana que "gaudeixin del moment" sense obsessionar-se en aquesta bonica pugna per entrar al play-off d'ascens a Primera. "No permetré que l'equip es relaxi però tampoc ens hem de generar tanta pressió com hem fet en alguns partits. De vegades ens oblidem de gaudir".

Així, amb el suport de l'afició, els homes de Rubi confien mantenir la bona línia oferta fins ara a Montilivi, on tan sols ha cedit dues derrotes i dos empats en tretze partits. Aquesta fortalesa com a locals i les ganes de reivindicar-se després de la golejada a Gijón són dos factors que han d'aparèixer avui sobre la gespa de Montilivi. I és que els tres punts permetrien els de Rubi seguir ben vius a la lluita. En cas de no aconseguir la victòria, el Girona podria perdre uns quants llocs a la classificació.

De la seva banda, l'Osca arriba a Montilivi en ple tourmalet i després de perdre contra l'Elx i l'Alcorcón. Els aragonesos han entrat en descens després de la reacció va suposar l'arribada de D'Alessandro a la banqueta. L'exentrenador del Figueres podria donar avui l'alternativa al jove cedit pel Deportivo, Juan Carlos, al mig del camp. Dani Pacheco, cedit pel Liverpool aquest mercat d'hivern juntament amb el clàssic Camacho són les principals armes d'un Osca que mai ha guanyat a Montilivi. L'ofici i la veterania de jugadors com Diogo, ?Helgera o Núñez és també un factor que convé que els gironins vigilin.