Si hi ha un partit que sobresurt de la resta en aquesta jornada, aquest és sense cap mena de dubte el que acull aquesta tarda l'estadi de Vilatenim. Figueres i Olot protagonitzen un derbi gironí d'alçada, un duel entre dos equips que volen els tres punts per damunt de qualsevol altra cosa. Hi arriben uns i altres immersos en dinàmiques ben diferents, ja que si bé el conjunt altempordanès ha aconseguit fer del seu feu la seva fortalesa (8 victòries i 5 empats en 13 partit), els olotins porten una ratxa un xic erràtica a domicili (4 victòries, 5 empats i 3 derrotes, en 12 encontres), sumant dos desplaçaments consecutius sense vèncer. Tot i aquesta diferència, els de Bañuelos són, en aquest moment, els líders destacats de la competició.

Pel que fa al bàndol figuerenc, el seu entrenador Arnau Sala afirma que "per ser capaçps de guanyar als d'Olot, hem de fer el partit de l'any i, que ells no tinguin el seu dia". En el bàndol contrari, Bañuelos pensa fermament que "el Figueres és un clar candidat a jugar els play-off, ja que el seu futbol és molt bo".

Per als figuerencs, guanyar el passat diumenge al camp del Vic per un contundent 1 a 3, després de sis jornades sense ser capaçps d'aconseguir-ho, representa una veritable injecció de moral, ja que segons l'opinió d'Arnau Sala "ja sabem com és el futbol i retrobar-nos novament amb la victòria és quelcom que ens aporta bones sensacions". Però és que, a més, els tres punts sumats a Osona els apropen als play-off d'ascens a l'ocupar la sisena plaça a només 4 punts de la promoció.

De la seva banda, els olotins només tenen en ment consolidar el lideratge, guardant així les distàncies entre els seus més immediats seguidors, Cornellà i Europa, amb un partit menys per la finalització de la temporada regular.

Baixes a un i altre bàndol

Pel que fa al capítol de baixes en tots dos conjunts, l'Olot no podrà comptar ni amb el lesionat Enric Vallès (una molèstia als isquiotibials que el tindrà de cinc a set setmanes de baxia) ni tampoc amb Abel Solè, que compleix cicle de targetes grogues, deixant els de la Garrotxa amb un centre del camp de circumstàncies. De la banda dels altempordanesos, Arnau Sala no tindrà a la seva disposicio a Ferran Grau, sancionat.

Però no tot són males notícies per a tots dos conjunts ja que, per exemple, l'Olot de Bañuelos ja podrà comptar amb Héctor Peña, recuperat, i amb el porter Òscar Fornès, que es perfila com a titular malgrat i la bona actuació que va protagonitzar el porter suplent, Aleix Prunés, en la victòria que l'Olot va aconseguir la passada jornada davant el Cornellà (3-2).