L'estadi de Vilantenim viurà diumenge una de les millors entrades de la temporada per a rebre el líder de la categoria, l'Olot (16.30). El derbi arriba amb tots dos ?equips instal·lats a la part alta si bé amb objetius diferenciats. I és que si per als garrotxins, l'ascens és clarament la fita marcada des de la pretemporada, per al Figueres assolir la quarta plaça és un somni i el premi a la feina feta. Per tot plegat es preveu un matx frenètic i, com tots els derbis, especial. A poques hores del partit, tant Arnau Sala com Julio Bañuelos continuen rumiant quin serà l'onze titular que presentaran ja que tots dos acumulen baixes importants per a la cita. La notícia positiva per als altempordanesos és la recuperació del capità Jordi Alforcea. A Olot, de la seva banda, Bañuelos té decidit que Fornés tornarà sota pals després de no haver pogut jugar contra el Cornellà per sanció arran de la seva expulsió al camp del Gavà.

El retorn de Fornés a l'onze, malgrat el bon partit d'Aleix Prunés contra el Cornellà, serà una de les moltes novetats dels garrotxins. I és que Bañuelos no podrà disposar d'Abel Solé sancionat ni d'Enric Vallès, lesionat per un mes. La recuperació de Peña, lesionat, és la notícia positiva. El madrileny tornarà a l'eix de la defensa i això farà que Freixa passés al lateral dret i Francolí al mig del camp. D'aquesta manera, Cristino ocuparia el lloc de Vallès a l'interior esquerre i completaria el mig del camp amb Francolí i Roger Vidal. "Tenim recanvis de garanties", deia el tècnic que no va voler avançar cap novetat.

Mentrestant el tècnic local, Arnau Sala, no podrà comptar segur amb Adrià Serra, Borja García i Ricard Ferrer, lesionats ni amb Ferran Grau, sancionat. La baixa d'aquest darrer, exjugador precisament de l'Olot, trastoca un xic els plans d'Arnau, que haurà de recomposar el mig del camp. Els figuerencs intentaran mantenir intacta una jornada més la fortalesa de Vilatenim, un estadi prohibit per als rivals.