Escuredo es veu fora de la Federació Espanyola

A la reunió d'ahir, la junta no es va pronunciar sobre el seu cas El saltenc té clar que no seguirà i lamenta el "judici paral·lel" que se li ha fet

09.03.2013 | 14:40

El medallista olímpic Josep Antoni Escuredo té assumit que no continuarà com a seleccionador espanyol de pista després que el seu nom aparagués en una de les converses enregistrades al metge Eufemiano Fuentes en el marc de l'Operació Port. Ahir a la nit, a la ?reu?nió de la junta directiva de la Federació Espanyola encapçalada pel president José Luis López Cerrón s'havia de prendre una decisió però, al final, tan sols es van nomenar el cerdà Cristóbal Sán?chez director tècnic, Félix García Casas com a seleccionador de ciclisme adaptat i Eduardo Rodríguez de ciclisme escolar. El nom d'Escuredo va ser segur sobre la taula però no va ser ratificat ni tampoc descartat de manera oficial perquè no era una cosa urgent. Escuredo a la nit assegurava que té coll avall que no seguirà de seleccionador i que ja pensa en reprendre les negociacions per treballar a la Federació de Veneçuela, que va paral·litzar quan li va sortir la proposta espanyola. "Entenc la situació. Tota la premsa mundial està pendent del cas Port i es vol donar bona imatge des d'Espanya. Ara bé, a mi se m'ha fet un judici paral·lel quan mai he estat imputat", deia Escuredo, que recordava que a la conversa amb Fuentes tan sols li demanava un producte per al jet-lag.
Segons el saltenc, que ha consultat amb advocats, "el cas a la justícia ordinària és impossible de perdre". En aquest sentit, Escuredo va afirmar que està rumiant la possibilitat de sotmetre's a una anàlisi de sang però que "potser no l'accepten". El medallista olímpic se sorprèn que aquestes converses hagin tingut tanta transcendència "sospitosament" ara que és seleccionador espanyol quan al 2006 ja van ser "desestimades". La xerrada amb Fuentes és "l'únic delicte" que ha comès, assegura Escuredo, que entén i respecta que "cadascú faci la interpretació que vulgui". Així doncs i després que la Federació encara no s'hagi pronunciat sobre el seu cas, caldrà veure quin és el futur d'Escuredo. El saltenc treballava com a selecconador de pista per a la Federació amb un contracte provisional d'obra que havia de ser ratificat ahir. L'aparició de les converses ho va paral·litzar tot.

Enllaços recomanats: Premis cinema