El Barcelona rep aquest dissabte (20 h) el cuer de Primera, el Deportivo, amb la ment posada en el transcendental partit de Lliga de Campions de dimarts que ve contra el Milan, al qual haurà de remuntar el 2-0 de l'anada per seguir viu i no agreujar més la crisi de joc i resultats que travessa en última setmanes.

Donar la volta a l'eliminatòria i classificar-se per als quarts de final de la 'Champions' és ara mateix l'únic que preocupa al conjunt blaugrana, eliminat de la Copa del Rei per l'etern rival i amb la Lliga més que encarrilada.

No obstant això, l'equip que tornarà a dirigir Jordi Roura davant l'absència una setmana més de Tito Vilanova sap que la millor manera de preparar el xoc contra el conjunt italià és fent un bon partit contra el Deportivo.

Evitar rebre un gol, la tasca pendent

Un dels objectius d'aquest dissabte serà acabar amb la ratxa de tretze partits consecutius encaixant un gol, però ho haurà de fer sense el seu meta titular, Víctor Valdés, sancionat amb quatre partits després de veure la vermella al final del partit de la lliga del Bernabéu.

El seu lloc a l'onze el cobrirà José Manuel Pinto, que tornarà a retrobar-se, set anys després, amb Fernando Vázquez, que ha agafat les regnes del Deportivo amb el propòsit d'evitar que perd la categoria.

La plaça de Valdés en la convocatòria l'ocuparà el porter del Barcelona "B" Jordi Masip, ja que Oier Olazábal, tercer porter de la primera plantilla, també està sancionat per la seva expulsió contra Las Palmas.

A la baixa del porter de l'Hospitalet, s'uneix també la més que probable del migcampista Xavi Hernández, que avui ha tornat a exercitar-se amb el grup després de patir un trencament del bíceps femoral de la cama dreta que li va impedir jugar al Bernabéu la passada jornada.

Marc Bartra, baixa entre set i deu dies

Tampoc no formarà part de la convocatòria per enfrontar-se al Deportivo el defensa Marc Bartra, que estarà entre set i deu dies de baixa per un esquinç al genoll esquerre.

A més, jugadors com Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba o Andrés Iniesta, tots ells titulars dimarts que ve, podrien tenir descans, de manera que l'onze blaugrana podria comptar amb jugadors no tan habituals com Javier Mascherano, Adriano, Alex Song, Thiago Alcántara o David Villa.

De la seva banda, el Deportivo visita el Barcelona amb l'esperança que el líder es despisti amb el decisiu partit de la setmana que ve contra el Milan i així poder aprofitar per agafar ànim abans de reprendre la seva 'lliga' amb tres partits decisius contra el Celta de Vigo, el Mallorca i el Saragossa.

Empat en l'últim precedent

Encara que la seva ment està centrada en aquests tres partits, l'equip corunyès no es pot permetre el luxe de renunciar a sumar, per molt difícil que sembli, al Camp Nou, on va puntuar en la seva última visita (0-0), una setmana abans de baixar a la Lliga Adelante, i on va guanyar tres vegades al llarg de la seva història, totes elles amb Javier Irureta a la banqueta, a principi de la dècada passada.

Juan Carlos Valerón, que és l'únic de la plantilla que va participar en aquestes tres victòries, portarà la batuta en la visita al Barcelona, potser per última vegada en la seva carrera, i haurà d'acoblar-se a l'internacional portuguès Nélson Oliveira, que serà titular per primera vegada des que va arribar al Deportivo l'estiu passat cedit pel Benfica.

Vázquez no comptarà amb el seu màxim golejador, Iván Sánchez 'Riki', que va caure de la convocatòria per la lesió muscular que arrossega des del partit contra el Rayo ni tampoc amb Carlos Marchena, que és baixa per sanció, ni Zé Castro i Kaká Bezerra, que estan lesionats.

El del planter Pablo Insua serà titular a l'eix de la saga, on ja ha jugat dos partits més en la Lliga BBVA, i ho farà al costat del canari Aythami Artiles.

Alineacions probables:

Barcelona: Pinto, Alves, Mascherano, Puyol, Adriano, Song, Thiago, Cesc, Alexis, Messi i Villa.

Deportivo: Aranzubia, Sílvio, Aythami, Insua, Ayoze, Paulo Assunçao, Abel Aguilar, Bruno Gama, Valerón, Pizzi i Nélson Oliveira.

Àrbitre: Pérez Montero (Comitè Andalús).

Estadi: Camp Nou.

Hora: 20.00.