La derrota (81-86) de dissabte passat davant el seu rival més directe, el Sant Andreu de Natzaret, va fer molt mal a l'Adepaf, que no té més remei que aixecar el cap. En la seva següent prova de foc, i a nou jornades per acabar la temporada, la situació dels figuerencs és molt crítica: és penúltim, té la promoció per evitar el descens a tres victòries i només ha guanyat un dels últims nou partits. No obstant això, l'equip dirigit per Miquel Vilagran confia en fer-se fort a la seva pista aquest dissabte (19.45 hores) davant el Sant Cugat del Vallès, el cinquè classificat de Copa Catalunya que lluita per promocionar per pujar a la lliga EBA.

Vilagran explica que "seguim tenint possibilitats, hem d'anar partit a partit. D´aquí a final de temporada es veuran partits molt durs, tothom es juga quelcom ja sigui per dalt o per baix a la classificació". Els figuerencs afrontaran el duel amb els vallesans amb alguna baixa destacada: "Nosaltres seguim amb la baixa d´en Jordi Vallmajó i hi afegim la d´en Xavi Montalat, que és greu, no només per l´equip sinó perquè estava recuperant el to i tornava a ser important pel joc col·lectiu. Serà el moment perquè els joves aportin més minuts i creixin com a jugadors en una categoria tan competitiva", afegeix el tècnic dels figuerencs des del gener passat.

Mentrestant, el seu antecessor i actual membre del cos tècnic, Oriol Rabert, creu que el Sant Cugat "és un equip amb 3-4 jugadors amb gran experiència a EBA i molt bon tir exterior. Alguns jugadors als que haurem d'estar més pendents són Roger Dam, que allà ens va fer 22 punts en 10 minuts; Guifré Peray, un 4 tirador i amb passat a la Penya; Jordi Pons líder de l´equip, i Víctor Chica, que aquesta setmana es va sortir amb 33 punts"