Serà per pura ambició, per les ganes de ser a dalt o per no llençar la bona feina pel terra. O per pur capritx. El que és cert és que la plantilla del Girona ha pecat de prémer en excés el botó de la tensió. S'ha deixat manipular per la pressió, per la que s'han creat els propis futbolistes, el mateix vestidor. I això ho lamenta Rubi, conscient que el que ha de fer el seu equip, ja amb els deures fets, és "gaudir" cada setmana que queda de temporada. Elogia el tècnic la "il·lusió" dels seus homes per jugar el play-off, però també els recorda que la millor recepta és la d'anar pas a pas, sense tensionar-se en excés. I el primer esglaó per aconseguir-ho és superant l'Osca demà a Montilivi, un equip acostumat a jugar amb foc que no es dóna mai per vençut i al qual cal "marcar-li primer i abans del descans" si el que es vol és apuntar-se un bon resultat.

No ha va acabar gens content Rubi després d'encaixar quatre gols al Molinón ara fa una setmana i d'allargar així la seva mala ratxa en els desplaçaments. Però amb el pas dels dies, el bon treball del seu equip li ha retornat l'optimisme i el bon humor. Un treball enfocat, sobretot, en "corregir els errors defensius" que tant de mal li han fet als blanc-i-vermells. De temps per centrar-se en l'Osca, ja n'hi haurà: "Ens hem centrat sobretot en millorar aspectes de la defensa. No només per les errades contra l'Sporting, sinó perquè a fora fallem. I crec que les hem pogut corregir perquè els jugadors sembla que han entès què és el que fan malament", es felicita el preparador del Maresme.

Subratlla Rubi el baix rendiment en els desplaçaments, però recorda també que "la resta dels ?equips han augmentat el seu nivell quan juguen a casa i, a més, hem tingut algunes baixes importants. No ens ha de servir això com a excusa, però és cert que això també ha jugat en contra nostra". És més, el tècnic es mostra optimista i creu que els bons resultats a fora arribaran: "Encara queda temps per encadenar-hi bones actuacions".

Un rival incòmode

Arriba l'Osca a Montilivi, cosa que es tradueix en una cita complicada per als gironins. L'any passat van ser incapaços de tombar els aragonesos i aquesta campanya, a l'Alcoraz, tampoc van poder contra un rival que va jugar gairebé tot el partit amb un home menys. "És un equip que et complica les coses i que et fa sentir incòmode. A més, té aquell punt de creativitat que el fa ser més perillós. Imagino que tocarà poques peces, ja que ha repetit força l'equip en les últimes setmanes. Juguen molt junts, sense deixar espais i això, si passen els minuts, et desespera. Haurem de marcar primers i abans del descans, però ells, encara que vagin per sota el marcador, no es donen mai per vençuts", analitza Rubi, que considera que aquest és un partit molt "important", ja que la resta de rivals directes tenen "compromissos complicats", per la qual cosa poden obrir una escletxa.

Fitxar no és prioritari

Durant el seu discurs, Rubi recorda la importància de les baixes d'homes com Chus Herrero i també Benja Martínez, encara que confia plenament en els jugadors que hi ha actualment a la plantilla, sense veure necessari i prioritari reforçar-se amb algun futbolista més. "Sé que en Sergi (Raset) hi treballa i està mirant què troba, i no està del tot descartat. Però m'he centrat en l'equip. M'interessa més pujar el nivell dels jugadors que ara tinc. A més, econòmicament tampoc donem per gaire".