El Girona juvenil està realitzant una gran temporada a Divisió d'Honor, però els nois que dirigeix Pau Hidalgo no són els únics gironins que brillen a la categoria. També ho fan el central de Girona Robert Costa i l'extrem de Santa Coloma de Farners Cristian Herrera, que s'han proclamat campions de Lliga amb el FC Barcelona a manca de cinc jornades pel final. Tots dos van celebrar el títol diumenge passat amb la victòria davant el Cornellà (3-0) en la qual van marcar el primer i tercer gol del partit. Tant el defensa com el davanter han estat peces importants per a l'entrenador Jordi Vinyals durant tota la campanya i ara, amb la Lliga al sarró, aspiren a adjudicar-se la Copa de Campions i la Copa del Rei.

Aquest mes de juny, ambdós acaben la seva etapa de juvenil i el club blaugrana haurà de decidir si el futur de Costa i Herrera és al filial a Segona A, si se'ls busca una cessió a Segona B, o si decideix prescindir-ne. Sigui com sigui, tant l'un com l'altre han demostrat durant la seva etapa de formació tenir qualitats de sobres. El somni de tots dos és fer el salt al filial i després al primer equip tot ?seguint els passos del seu company i amic des de fa molts anys, Gerard Deulofeu. I és que Costa i Herrera eren els dos companys de viatge del de Riudarenes en el taxi que dia rere dia i durant uns quants anys els duia de terres gironines cap a Barcelona a entrenar. Deulofeu ha estat més precoç en explotar però Costa i Herrera confien, pas a pas, seguir el seu camí. En el cas que pugessin al filial l'any que ve, s'afegirien als defenses Marc Muniesa i Ivan Balliu, els altres gironins del Barça B. Mentrestant per sota pugen amb força del juvenil B, Simon Colina, de Sils, i Àlex Corredera, de Sant Joan de les Abadesses.

Robert Costa és un migcentre reconvertit a la posició de central. Capità de l'equip juvenil, el gironí disposa de qualitat per treure la pilota jugada i iniciar la creació del joc des del darrere. Herrera, internacional sub17, en canvi, és un extrem que pot jugar a tots dos costats i amb una gran capacitat golejadora.

Rere el Barça a la classificació hi figura l'Espanyol, a 16 punts. Al conjunt blanc-i-blau hi destaquen també tres gironins: el porter de Girona Pau López, el migcampista de Regencós Joan Jordan i el mitjapunta figuerenc Kilian Grant. Aquest darrer, de 18 anys, ha estat entrenant-se aquesta setmana a les ordres de Javier Aguirre amb el primer equip.