En el partit de Fontajau, Rivas va guanyar l'Uni a l'últim segon. Per a dissabte a la Copa, espera un duel igual d'ajustat?

Sí. Segur que serà una semifinal molt equilibrada. La gent diu que nosaltres sortim com a favorits, però això a la Copa no serveix de res. Girona ja ens va posar molt dífcil no només en aquest partit a Fontajau sinó, també, a la primera volta a la nostra pista. Són un gran equip, sense grans estrelles, però això encara les fa més fortes com a grup i les converteix en un equip molt difícil de guanyar.

Està clar que pot guanyar qualsevol dels dos, però per a Rivas no jugar la final seria un bon cop. Són el líder de la lliga...

Estem fent una temporada molt bona. Hem tingut problemes de lesions (Zlatanova, Gimeno), d'absències (Nicholls) i ho hem anat treient endavant jugant un bon bàsquet i anant sempre primeres a la Liga. Seria una llàstima, no dic que no fos merescut perquè sempre ho és, que ara ens quedéssim sense res a l'hora de lluitar pels títols. Volem guanyar l'Uni per jugar la final, però sabem que no serà fàcil i la veritat és que estem nervioses. És un moment important. Ara amb la Copa, que és una competició molt maca amb dos dies molt especials per l'ambient de bàsquet, i després també quan arribin els "play-off".

A Girona creuen que ara que han quedat eliminades de l'Eurolliga sortiran encara més motivades dissabte.

Nosaltres volem guanyar sempre. A l'Eurolliga hem jugat bé arribant fins als quarts de final de la competició i ara ens hem de centrar en la Copa i en la Lliga.

L'Allison Feaster, a qui coneix bé de Saragossa, està convençuda que la defensa serà la clau de la semifinal.

Fer punts és important. Si no, no pots guanyar cap partit, però és veritat que sí que ens esperem un Girona defensant molt fort i intentant parar el nostre contraatac. A vegades, equips amb grans estrelles només van a fer punts i s'obliden de defensar, però, com he dit abans, aquest no és el cas de l'Uni. Segur que defensaran fort i que, com bé diu l'Allison, això serà una de les claus.

Abans parlava de les seves absències, però per a la Copa ja han recuperat Laura Nicholls. Important, oi?

Molt. És una jugadora que ens aporta molt, sobretot en defensa, és important per a nosaltres però s'està posant en forma després d'unes setmanes en les quals ha estat parada.

I en l'aspecte personal s'està veient una gran Queralt Casas. Com va això d'alternar les posicions de base i d'escorta amb Anna Cruz?

Ens va bé. Em sento molt còmode jugant així. Amb les nostres diferències, perquè ella (Cruz) té molta experiència i és més tiradora, ens podem assemblar bastant i ens compenetrem bé. Però, a Rivas, juguem bastant com a equip i cap està fent anotacions molt espectaculars. Entre totes, però, estem fent un bon bàsquet i anem ?gua?nyant partits. Estic molt contenta de com em va aquest meu primer any aquí al Rivas.

El dia del Burgos síque va tenir un dia espectacular. MVP de la jornada a LF-1.

Sí, però són dies. A vegades hi ha una dia que entra tot, no falles gairebé res i per això pots acabar amb una valoració com aquella. Però, per a mi, el més important és fer un joc sòlid cada dia perquè l'equip guanyi partits.

Amb Anna Cruz fan un bona parella, però dissabte hi haurà al davant Jordana, Feaster, Carbó... Les dues primeres tenen moltes hores de vol.

Ho sé. Jo ja estic mentalitzada per defensar la Noemí (Jordana) perquè ella és una mica la clau del joc de Girona. Si aconseguim aclaparar-la una mica a ella, el seu joc com a equip se'n pot ressentir. I Feaster sempre estarà allà, té molta experiència i pot aparèixer en qualsevol moment

Només hem parlat de la semifinal. I això que molt gent pensa que la final ja està clara: Rivas-Salamanca.

S'equivoquen. En una Copa pot passar qualsevol cosa. Nosaltres no pensem en res més que en la semifinal contra Girona.

Tornem a la seva gran temporada personal. Ha estat, per segon any seguit, entre les tres millors jugadores joves d'Europa.

Estic molt contenta. Ha arribat gràcies al meu paper amb les seleccions, campiona d'Europa sub-20, i està clar que a tothom li agrada que li reconeguin la feina. Sempre fa il·lusió.

Les dues jugadores que han quedat per davant seu són internacionals absolutes. Aquest és el pas que li falta ara?

Són dues molt bones jugadores. Elles també jugaven Eurolliga l'any passat i jo no.

No pensa en la selecció?

Està clar que m'agradaria, però això no depèn només de mi. Jo treballo cada dia i, si mai arriba, em faria molta il·lusió anar a la selecció absoluta.

La crisi afecta molt el bàsquet femení. Moltes jugadores de nivell marxen a fora. I vostè?

La crisi afecta el bàsquet com a la resta de la societat. Tots som conscients de com està el país. Jo he firmat tres anys amb Rivas i estic molt contenta aquí.

Així no es veu jugant a Turquia, Rússia o Polònia.

De moment, no. Sóc jove, per mi ara és més important seguir formant-me que guanyar diners.