En molt poques ocasions el clàssic del futbol espanyol, un partit que aixeca passions i atura el món del futbol, ha estat tan intranscendent com el de Lliga que disputaran avui (Canal Plus 1, 16.00), al Santiago Bernabéu, el Reial Madrid i el Barcelona. L'equip blanc busca la victòria només per orgull i per furgar la ferida que li va obrir al seu etern rival dimarts passat a la Copa del Rei, mentre que el Barcelona, líder indiscutible de la Lliga, amb 16 punts d'avantatge sobre el conjunt blanc, confia a tornar el cop i recuperar la moral que va perdre al Camp Nou.

Una sola derrota en els vuit últims clàssics i un cop a la taula assestat a l'estadi blaugrana, eliminant el vigent campió de la Copa de la competició amb un contundent triomf (1-3), són fets que mostren el creixement del Reial Madrid en els seus duels amb el Barça des de l'arribada de José Mourinho. El tècnic portuguès sembla haver pres la mesura al millor Barcelona de tots els temps. Amb la Lliga virtualment sentenciada a favor del conjunt català, Mourinho optarà per les rotacions.

El cap pensat en una nova final, la que dimarts viurà el Reial Madrid en la visita al mític Old Trafford amb l'empat a un de l'anada que l'obliga en Lliga de Campions a repetir la gesta del Camp Nou.

Tot apunta que jugadors com Raphael Varane, Xabi Alonso, Mesut Özil i Gonzalo Higuaín tindran descans i no estaran a l'equip titular, i caldrà veure què passa amb Cristiano Ronaldo, el líder i icona madridista, que ho vol jugar tot. Mourinho podria complaure'l i el futbolista portuguès intentarà guanyar un nou pols a Messi abans de tornar a la qual va ser la seva casa a Manchester. Si tampoc juga Cristiano Ronaldo, i la resta de titulars no es mouen de la banqueta, una alternativa podria ser el jove Morata. En el capítol de baixes, pel bàndol madridista Mourinho en té dues. La del capità Iker Casillas a la porteria, per lesió, i la d'Ángel Di María, sancionat per la seva expulsió a Riazor, on va rebre dues targetes grogues en 14 segons.

L'avantatge de setze punts és un gran matalàs que permet al Barça encarar el duel de manera molt diferent a la de dimarts passat, també en part perquè els compromisos europeus del rival possiblement generaran una altra atmosfera. Messi, que dijous no es va entrenar, no serà baixa en el partit malgrat la lleugera febre que va patir, segons el club, mentre que Xavi Hernández pateix un trencament al bíceps femoral de la cuixa dreta i es perd el clàssic. De fet estarà de baixa entre deu i quinze dies.

El partit representa molt per a l'ànim dels barcelonistes. Primer, per posar fre a una sèrie de grans cites en les quals els blaugranes han ensopegat (Milan i Reial Madrid). I, segon, per guanyar confiança davant el partit de tornada de vuitens de la Lliga de Campions per a d'aquí a dues setmanes contra el Milan.El Bernabéu ha estat per als blaugranes un camp talismà els últims anys, en els quals s'ha portat la victòria en tres partits de Lliga (2-6, 0-2 i 1-3), mentre que en un altre va signar un empat (1-1). Després de tants anys de domini, existeix la idea que el Reial Madrid li ha començat a prendre la mida al Barça perquè els resultats se n'han anat equilibrant. Els dubtes que ha generat el joc blaugrana podrien provocar que Javier Mascherano tornés a l'eix defensiu, mentre que al centre del camp també hi haurà moviments, igual que en atac, on Pedro Rodríguez podria deixar pas a David Villa.