Els Mossos d'Esquadra han confirmat aquest divendres que el FC Barcelona serà sancionat per l'entrada d'una bengala al Camp Nou durant el partit entre el Barça i el Madrid de Copa d'aquest dimarts. Segons fonts de la policia catalana, es tracta d'una falta molt greu i el club s'exposa a una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros. Membres del cos de Mossos i de la junta directiva del Barça s'han reunit aquest divendres per analitzar els incidents del clàssic i han acordat millorar les mesures de control als accessos de l'estadi, així com controlar també més els paquets d'entrades a baix preu que dóna el club. També s'està treballant per identificar la persona que va llençar la bengala.

A la reunió que ha tingut lloc aquest divendres al matí hi han participat el director dels Mossos, Manel Prat, i el vicepresident del Barça, Jordi Cardoner, juntament amb altres membres de la junta directiva i els comandaments dels Mossos que es fan càrrec de la seguretat del club. Fonts de la policia catalana han valorat com a positiva la reunió, que ha tingut lloc després dels incidents registrats durant el partit entre el Barça i el Reial Madrid de Copa d'aquest dimarts.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat aquest dimarts que estan ultimant una acta que acabarà amb un expedient sancionador al club per haver permès l'entrada de material pirotècnic a l'estadi, fet que es considera una falta molt greu. Per això, el club es pot afrontar a una sanció d'entre 60.000 i 600.000 euros.

Dimarts, durant el partit, una bengala va sortir de la zona del gol sud, on hi havia afeccionats del Barça, cap a la zona on estaven els seguidors del Reial Madrid. Posteriorment, els seguidors blancs la van tornar a llençar cap a la zona dels afeccionats blaugranes. La policia està intentant identificar ara qui va ser la persona que va llençar en primera instància la bengala i, si s'aconsegueix identificar, també seria sancionada. A més, per la llei de l'esport, en cas que fos soci, el club l'hauria d'expulsar, i es cursaria una ordre d'allunyament de qualsevol terreny de joc durant 5 anys.

Els Mossos estan ultimant aquesta acta, que adreçaran a la Direcció General d'Administració de Seguretat perquè li doni forma jurídica. També n'estan fent una altra on inclouran els incidents que hi va haver fora del camp, abans del partit, quan afeccionats del Barça van increpar seguidors del Madrid, a qui també van llençar bengales. Per aquests fets, però, no es preveu que se'n derivi cap sanció al club, perquè va succeir fora de l'estadi.

A la reunió s'ha acordat que els Mossos d'Esquadra destinaran més agents al Camp Nou i que es reforçaran els accessos a l'estadi perquè siguin més rigorosos i evitar així l'entrada de material no permès. Els controls d'accés són una responsabilitat compartida entre la policia i el club i totes dues parts els reforçaran. A més, també s'ha acordat no permetre l'entrada de persones amb antecedents violents al camp.

Un altre aspecte que es revisarà per millorar la seguretat a l'estadi seran els paquets d'entrades a baix preu que dóna el club. Els Mossos tindran un control més exhaustiu d'aquestes entrades, per saber qui en són els beneficiats.

Els Mossos també tenen previst actuar contra una estratègia que han detectat per part d'alguns afeccionats violents, que entren per portes diferents a l'estadi per després reunir-s'hi a dins.