La selecció catalana amateur disputa, aquest dimecres (20 hores) contra el Gavà al CAR de Sant Cugat, l'últim amistós de preparació de cares a la Copa de les Regions UEFA, que tindrà lloc a Ucraïna del 9 al 13 d'octubre. Quatre jugadors del primer equip del Figueres aspiren a ser Kíev per defensar els colors de Catalunya a la vuitena edició d'aquesta competició. Pedro Del Campo, Guillem Cornellà, David Busquets i Pol Compte es troben immersos en la preselecció que el tècnic Toni Almendros ha fet per preparar la Copa de les Regions, que obligarà a aturar la Tercera Divisió fins al 21 d’octubre, dia en què el Figueres rebrà el Vic a Vilatenim.

La llista definitiva de 18 jugadors se sabrà aquest dijous al matí, un dia després que Catalunya amateur disputi l’últim amistós amb el Gavà i en què han estat citats 22 futbolistes de Tercera Divisió. Els quatre jugadors del Figueres -és el segon club que en du més per darrere el Cornellà- s’han mantingut a la convocatòria que, el dijous anterior, va permetre a la selecció catalana amateur derrotar Irlanda (2-1) a la Nova Creu Alta de Sabadell.

Catalunya s’ha guanyat el dret a ser a Kíev ja que fa un any va guanyar la fase autonòmica a Astúries i a la primera ronda se les veurà amb Bèlgica, amb Eslovènia i amb l’amfitrió.

Esperances intactes

"El camp del Sabadell és espectacular. El dia després del partit Figueres-Manlleu ens van dir que estàvem preseleccionats, no m'ho esperava i tinc moltes ganes de poder ser a Ucraïna", reconeixia Del Campo en declaracions a l'EMPORDÀ. En la mateixa línia es dirigia Cornellà, que ja no és un debutant amb la selecció perquè "és el segon cop que hi vaig, fa dos anys vaig anar a la primera convocatòria a Sevilla. Hi ha molts bons jugadors a la meva posició, seria un premi". Per la seva part, Busquets explicava que "l’experiència està sent molt bona i m'estic notant molt còmode, però per anar a Ucraïna m’hauré de guanyar el lloc amb Javier León, de l'Europa", mentre el davanter Pol, recol·locat en banda en el partit contra el Sabadell, no veu "cap problema per jugar-hi, lo important és poder ser-hi".