Després de la victòria de dimecres a la pista del Mann Filter Saragossa en la pròrroga (73-78), el Girona FC vol rematar la bona feina de les darreres cinc jornades, amb un triomf contra el Gran Canària 2014 aquesta tarda a Fontajau (18.00 h). I és que una victòria permetria a l'equip d'Anna Caula seguir fent història en una temporada realment extraordinària en l'àmbit esportiu. De fet, l'Uni depèn d'ell mateix per acabar la temporada en zona de play-off.

Tot i els problemes econòmics pels quals passa l'equip blanc-i-vermell que ja han provocat la marxa de la nord-americana Jene Morris, l'equip d'Anna Caula segueix enlluernant tothom. I de moment ja ha demostrat que la classificació per a la propera edició de la Copa de la Reina (10 i 11 de març) i el tercer lloc a la classificació de la màxima categoria del bàsquet femení estatal que donaria dret a disputar la propera edició de l'Eurolliga no és fruit de la casualitat. Evidentment, avui s'ha de guanyar sí o sí, ja que de no fer-ho el valor de la victòria de dimecres quedaria malauradament en residual, ja que ahir Rivas Ecòpolis i Mann Filter Saragossa no van fallar.

Sigui com sigui, Anna Caula avisa que "serà un partit d'especial atenció, perquè venim de jugar cinc partits en quinze dies. I després d'una victòria com la de dimecres, a vegades, inconscientment abaixes una mica la guàrdia". Així doncs, caldrà sortir amb les idees clares per no sortir de la zona de privilegi, i "sobretot intentar ser fidels a la nostra filosofia: marcar un ritme alt, jugar ràpid amb la pilota i sobretot intentar ajustar amb Moss". Precisament, aquesta és la jugadora referència del conjunt canari, de la qual Caula la defineix com "una jugadora que qualsevol opció que té l'aprofita per tirar i en situacions que no són habituals i per això és difícil defensar-la".

El Gran Canària de Domingo Díaz és un dels històrics de la categoria que una temporada més ha compaginat la Lliga Femenina amb l'Eurocup. L'equip canari arriba a Fontajau després de gua?nyar per la mínima (58-57) a casa contra el Sóller, i instal·lat a la vuitena posició complint així amb l'objectiu de la permanència. El Canàries ja sap què és guanyar a Fontajau. Ho va fer la temporada 2009-2010 -la primera de l'Uni a la Lliga Femenina- amb una victòria plàcida (58-67). D'aquell partit, en el bloc gironí només queda Anna Carbó, que aquell dia va anotar sis punts, mentre que de l'equip groc només segueixen Patricia Arguello (16 punts) i Eva Montesdeoca (2). Per aquest partit, el tècnic del Gran Canària, no podrà comptar amb Yurena Díaz, mentre segueix amb els dubtes d'Astou Ndour i Elina Dillone.

L'Uni confia que la bona trajectòria esportiva i l'horari del partit permetin que Fontajau presenti una de les millors entrades de la temporada per donar suport a un equip que tot i els problemes econòmics segueix rendint a un gran nivell a la pista.