Després de recuperar les bones sensacions i encarrilar el pas a quarts de final de la Lliga de Campions en Leverkusen, el Barcelona reprèn el pols a la Lliga davant el València, al qual ja va eliminar de les semifinals de la Copa del Rei fa amb prou feines deu dies. Després de l'1-1 de l'anada, el conjunt blaugrana va liquidar l'eliminatòria amb un 2-0 del Camp Nou. Llavors, fins i tot hauria pogut especular amb el resultat, doncs un empat sense gols l'hauria classificat per a la final.

Aquesta nit, en canvi, l'empat no li servirà de res si vol mantenir les ja escasses opcions de reeditar el títol. El tècnic barcelonista, Pep Guardiola, haurà de fer canvis en la defensa per cobrir les baixes dels sancionats Javier Mascherano i Dani Alves.

Piqué, a qui Guardiola va enviar a la grada en l'últim partit de Champions, recuperarà la titularitat i formarà amb Puyol. Abidal ocuparà, com és habitual, el lateral esquerre, mentre que el jove del filial Montonya es perfila com el substitut del brasiler Alves en el lateral dret.

La gran incògnita de l'onze està a saber si Xavi, baixa en els dos últims compromisos per unes molèsties en el soli de la cama dreta, tornarà a ser el director de l'orquestra blaugrana.

El de Terrassa va tornar ahir al matí a entrenar-se amb el grup, però podria quedar-se fora de l'equip, almenys d'inici. A més, Guardiola recupera Keita, que ja ha tornat de la Copa d'Àfrica, i compta amb altres tres efectius per a la medul·lar: Sergio Busquets, Thiago i Iniesta.

Menys dubtes hi ha pel que fa al trident ofensiu. Messi, que avui complirà 200 partits de Lliga com blaugrana -és el més jove de la història en aconseguir-ho- i Alexis semblen fixos. Cesc o Pedro són els que estan millor situats per acompanyar-los. El València es desplaça al pitjor escenari per als seus interessos de les últimes temporades, ja que acumula quatre derrotes consecutives a l'estadi.

Després de moltes setmanes, la que ve el Barça no tindrà partit entre setmana (es disputaran la resta de duels de vuitens de final anada de la Lliga de Campions). Hi havia qui aspirava que Pep Guardiola aprofités per anunciar la seva renovació com a tècnic del FC Barcelona, però la realitat és que el serial amenaça d'eternitzar-se. Ahir, en la vigília del partit d'aquesta nit contra el València, l'entrenador no només no va aclarir les incògnites sobre la seva possible renovació, sinó que a més a més hi va afegir dosis de misteri. Va assegurar que encara no ho té "clar", a més d'afirmar que el club no li ha posat cap data límit per prendre la decisió.

"Ho he explicat diverses vegades. Per mi renovaria tres, cinc o sis anys i la situació seria més estable, però és una qüestió personal que no té res a veure amb la institució. He dit més d'una vegada que en cap lloc estaré millor que aquí. Hem treballat bé i ens hem merescut quatre anys més. No puc treballar en un club tan exigent si no tinc força. És una qüestió meva, no ho tinc clar", va assegurar l'entrenador, posant més incertesa sobre el seu futur en el barcelonisme.

"Si el club posa una data límit, ho parlarem i decidiré; fins aleshores em preocupo del dia a dia, del que he de fer: preparar la final del Copa, la Lliga, la Champions... No vull utilitzar el club. Ara prefereixo prendre'm una mica més de temps; quan prengui una decisió ho comunicaré al club, i si m'ho respecten, bé, i si no mala sort", va afegir.

Durant la roda de premsa prèvia al partit amb el València al Camp Nou, Guardiola va tornar a ser qüestionat pel tema i per la possibilitat de prendre's un any sabàtic. "No he pres cap decisió, no penso en això. Quan prengui la decisió ho comunicaré, i llavors ja decidiré si segueixo, si em quedo a casa, me'n vaig fora... No ho confirmaré fins que trobi la raó per prendre la decisió", va afirmar.

A més, va ressaltar que el club no li ha posat cap termini perquè prengui la seva decisió. "El club té dret a posar-me data límit, que no me l'ha posat i ho agraeixo enormement. Quan estigui convençut ho faré. Si necessiten ja algú m'hauré de pronunciar perquè el club és més important que totes les coses. Però he de sentir-ho", va assegurar, encara que va confirmar que la temporada que ve està ja planificada i ell hi ha intervingut. "Sí, des de fa temps", va afegir.

El preparador català tampoc va voler aprofundir sobre la situació de Gerard Piqué i el fet que l'enviés a la grada a Leverkusen."A Piqué sempre el veig perfecte", va indicar sobre l'estat físic i mental del central, abans d'afegir que simplement "hi va haver una convocatòria i es va quedar fora dels divuit" i que no pot passar-se el dia "responent a interpretacions" sobre cada decisió que pren.

El Barcelona s'enfrontarà aquesta nit al València en Lliga, un equip que segons el tècnic de Santpedor "et crea molts problemes amb poques coses", per la qual cosa espera que el seu equip tingui el control del partit tal i com va fer durant tota l'eliminatòria de Copa del Rei.

El conjunt blaugrana no pot permetre's una nova ensopegada si encara aspira a posar una mica d'emoció a la Lliga. Guardiola, veu el Madrid massa lluny "per pensar en hipotètiques remuntades", així que va convidar els seus jugadors "a pensar en alguna cosa tan simple com guanyar el pròxim partit".

Avui podria intentar-ho amb el seu director d'orquestra, el migcampista Xavi Hernández qui, ?segons el tècnic, "s'ha aixecat asimptomàtic (de les seves molèsties en el soli) i ha fet gairebé tot l'entrenament" amb la resta del grup. També amb Keita, que aquesta setmana s'ha reintegrat als ?entrenaments després de tornar de la Copa d'Àfrica, on va aconseguir un meritori tercer lloc amb Mali.