Barça i Madrid es disputaran aquesta tarda (18.00 hores, Teledeporte) la final de la Copa del Rei amb l'objectiu de desempatar en el palmarès d'aquesta competició, que lideren tots dos amb 22 títols a les seves vitrines. Tot i el seu gran nombre de títols, el Reial Madrid no guanya aquesta competició des del 1993, quan es va imposar al Joventut, i acudeix a aquesta final després de dinou anys de sequera. De la seva banda, el Barcelona és el guanyador de les dues últimes edicions de la competició, precisament després de doblegar els blancs en les dues finals anteriors, i es troba davant el repte d'aconseguir la tercera consecutiva, un èxit que mai s'ha aconseguit des que es disputa en el format de fase final (1983-84). Será la catorzena vegada que els dos equips es vegin les cares a la final de Copa. De les tretze anteriors, el Barça es va adjudicar nou títols i el Reial Madrid, quatre.

Ahir, l'eslovè Erazem Lorbek (26 punts, 20 valoració) i la defensa del Barcelona en l'últim quart, que va deixar al Caja Laboral amb només cinc punts, van ser determinants per a la classificació dels homes de Xavi Pascual. Davant la nul·la aportació de Juan Carlos Navarro, a qui ahir no li va sortit res (0/9 en tirs, -1 valoració), el Barcelona es va agafar a la categoria de Lorbek per tirar el partit endavant i l'eslovè no va defraudar, especialment en l'últim quart. En l'últim parcial, els vitorians van tardar sis minuts a anotar i això va permetre als blaugrana donar la volta al marcador.

La segona semifinal va estar plena d'alt-i-baixos. El partit semblava decidit al final del primer quart (27-14) i a les acaballes del tercer (74-49). El Reial Madrid, amb un excel·lent Sergio Llull (17 punts) va demostrar les seves virtuts i també els seus defectes davant un rival que sempre va anar a remolc al marcador, però que mai va abaixar els braços i el va fer patir fins al final.