Quatre gols de Leo Messi mantenen viu a la Lliga al Barcelona, ??que avui va remuntar un gol advers davant el València (5-1), va recuperar les seves millors sensacions i va completar el seu millor partit en aquest 2012.

Es despertava aquest matí el Barcelona a tretze punts del Reial Madrid, amb mitja Lliga tenyida de blanc i la sensació-ja gairebé un 'dejà vú-que avui tornaria a transitar altres noranta minuts pel fil de la navalla per mantenir-se amb alguna opció de reeditar el títol.

Els seus pitjors auguris es van confirmar al poc de començar el xoc, quan en la primera jugada de perill del partit, el València es va trobar amb un gol de Piatti, que es va colar entre la indecisió de Valdés, Piqué i Montoya, qui debutava com a titular en Lliga, per rematar de primeres un centre de Feghouli.

El guió somiat per Emery en la tornada de les semifinals de Copa, s'escrivia aquesta nit en Lliga per al conjunt che: 0-1, en la seva primera arribada i quaranta metres a les esquena de la defensa blaugrana per sentenciar el partit a la contra .

No obstant això, els partits es fan molt llargs quan es disputen al Camp Nou, sobretot, si davant tens Messi, que al seu estadi, on se sent el protagonista del xou, resulta un depredador letal, una bèstia insaciable.

En el seu partit de Lliga 200 com a blaugrana, la 'Pulga' es va encarregar de rescatar el seu Barça amb tot el seu repertori de geni. Primer va marcar un gol de murri, aprofitant un error de Rami, i després, va rematar dues vegades una assistència d'Abidal fins fer el segon.

No s'havia arribat a la mitja hora i Messi ja li havia donat la volta al partit. Les jugades de l'astre argentí excitar a la grada i van reactivar a un equip orfe de la direcció de Xavi i estressat per competir sense desmai des de fa tres anys i mig.

Iniesta va començar a semblar-se a Iniesta, Alexis, a agradar per banda dreta, i Cesc, a mostrar aquesta arribada brutal des de la segona línia que li fa un futbolista especial.

Entre tots ells van fabricar mitja dotzena més de claríssimes ocasions abans d'arribar al descans. La més espectacular, una volea a la mitja volta de Cesc que es va estavellar al travesser.

Del València feia molts minuts que no quedava ni rastre. El conjunt llevantí tirava a faltar el lesionat Banega. Jonàs i Tino Costa no apareixien en la creació, ia sobre de mals, perdia a Miguel per lesió.

L'equip d'Emery, lluny de recompondre, es descosir encara més en els primers minuts de la represa. El Barça va ficar el partit més ritme encara. Tot passava molt ràpid i en les antípodes de soldat, al qual les circumstàncies del joc el van obligar a dimitir del partit.

Iniesta filtrava passades impossibles, mentre Alexis i Cesc tornaven a posar a prova a Alves, capaç d'estirats felines com la que va desviar al travesser un cop de cap de Messi.

Una volea de Jonas abans d'arribar a l'equador de la segona meitat es va trobar amb una providencial manyopla de Valdés i va despertar el València, que es va adonar que, tot i la insultant superioritat del rival, un gol li ficava de nou en el xoc.

Visualitzar aquesta idea el va animar a estirar una mica més. També l'entrada de Jordi Alba. Fins que Messi va decidir que ja era hora que els valencianistes despertessin del seu somni a un quart d'hora del final.

El crac de Rosario signava el tercer, aprofitant un rebuig d'Alves a tir de Tello, i el quart, definint amb una subtil vaselina una passada a l'espai de Busquets. Xavi, a qui Guardiola li va donar els últims cinc minuts, tancaria el compte en el temps afegit.

5 - Barcelona: Valdés; Montoya, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio Busquets, Cesc (Thiago, min.77), Iniesta (Xavi, min.86), Alexis, Messi i Pedro (Tello, min.68).

1 - València: Diego Alves; Miguel (min.26), Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda, Tino Costa (Topal, min.82), Feghouli, Jonas, Piatti (Jordi Alba, min.66) i Soldado.

Gols: 0-1: Piatti, min.8. 1-1: Messi, min.22. 2-1: Messi. min.27. 3-1: Messi, min.76, 4-1: Messi, min.85. 5-1: Xavi, min.90 +1.

Àrbitre: Turienzo Álvarez (Col · legi Castellà-Lleonès). Va mostrar targeta groga a Albelda (min.4), Tino Costa (min.35) i Soldado (min.64).

Incidències: Partit de la vint quarta jornada de Primera Divisió disputat al Camp Nou davant 74.240 espectadors.