Una representació d´Amaury Sport Organisation (ASO), entitat organitzadora del Tour à Voile 2012, s´ha desplaçat aquest matí fins a Roses on han mantingut una trobada de treball amb representants de l´Ajuntament, Grup d´Esports Nàutics, Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Port Esportiu de Roses. Durant la trobada han visitat diverses localitzacions del municipi i s´han tractat temes organitzatius sobre l´etapa del Tour a Vela que tindrà lloc a Roses entre els propers 18 i 21 de juliol

Amaury Sport Organisation és l´entitat organitzadora d´esdeveniments de la importància i projecció del Rally Dakar, Tour de França, Volta Ciclista a Espanya o Marató de Barcelona, entre d´altres. Enguany, assumeix també la competició del Tour de França a Vela, una cita nàutica plenament consolidada que se celebra des de l´any 1978, considerada la principal competició de vela anual de França i referent esportiu internacional.

El Tour 2012 tindrà lloc entre el 29 de juny i el 26 de juliol, període durant el qual els participants recorreran gran part de la costa francesa, des del Canal de la Manxa fins a la costa Mediterrània de Marsella. Enguany, a més, el Tour navegarà per aigües catalanes fins a la badia rosinca, fet que ha estat valorat molt positivament pel consistori rosinc per la doble vessant que comporta: l´alt nivell esportiu i grau de participació que el Tour assoleix en cada edició, i la projecció turística que suposarà per al municipi, sobretot entre el públic francès on el Tour és seguit a diari per un nombrós públic.

La celebració de l´etapa del Tour de Vela en aigües rosinques és una de les competicions incloses en el calendari nàutic esportiu d´alt nivell que GEN, Estació Nàutica i Ajuntament de Roses han programat per a aquest 2012, entre els quals es troben tres campionats d´Europa i un campionat del Món, i que convertirà Roses en el municipi espanyol líder pel que fa al nombre de campionats d´Europa i del Món. La repercussió pel municipi s'ha previst en 12.000 estades i un impacte econòmic de 2 milions d'euros.