El pilot australià de Red Bull, Mark Webber, ha aconseguit la victòria al Gran Premi del Brasil, última prova puntuable del campionat del món, per davant del seu company d'equip, l'alemany Sebastian Vettel, i del britànic Jenson Button (McLaren) , mentre que l'asturià Fernando Alonso (Ferrari) ha acabat quart.

Webber va saber aprofitar els problemes mecànics de Vettel per fer-se amb la seva primera victòria de l'any, encara que no li va servir per proclamar-se subcampió del món, ja que Button va acabar tercer.

Tot semblava indicar que al Brasil es veuria una nova victòria de Vettel, però el panorama va canviar a mesura que passaven les voltes. L'alemany va començar la carrera amb un ritme molt fort, com sol ser habitual, i va marxar en solitari després d'una gran sortida. No obstant això, no comptava amb que el seu monoplaça no marxava tan bé com ell pensava i en la volta 26 el seu equip li anunciava que la seva caixa de canvis tenia problemes.

A partir d'aquest moment, Vettel va haver de deixar d'utilitzar la segona i tercera marxa, de manera que el seu ritme de carrera va baixar considerablement. Webber coneixia els problemes del seu company d'equip i va aconseguir passar-li a la volta 30, posant llavors al capdavant de la carrera.

Malgrat els problemes de Vettel, l'alemany va aconseguir fer-se amb la segona posició del podi, encara que no tot havien de ser bones notícies per a l'escuderia Red Bull. Webber es feia amb la victòria, però no li valia per posar-se segon del Mundial, ja que Button va acabar tercer i es va proclamar subcampió.

Alonso partia des de la cinquena plaça en graella, però va aconseguir superar Lewis Hamilton (McLaren) al primer revolt. Llavors, el pilot asturià va centrar el seu objectiu en el monoplaça de Button, al que va aconseguir passar a falta de 60 girs.

El Ferrari semblava rodar perfectament, molt millor que en anteriors carreres, i tot apuntava que Alonso es pujaria al podi fins a les últimes voltes. Després de l'última parada a 'boxs', el F150th l'asturià va baixar el seu rendiment, al contrari que el McLaren de Button, que s'anava acostant perillosament a l'espanyol fins que va aconseguir superar a falta de deu voltes per al final.

Alguersuari es queda a la porta dels punts

Per la seva banda, el pilot català de Toro Rosso, Jaume Alguersuari, no va poder finalitzar la temporada entrant en els punts, ja que va acabar el Gran Premi del Brasil a l'onzena posició, després d'una mala sortida.

Alguersuari no va començar gens bé la carrera, caient des de la tretzena posició de graella fins a la dissetena. A partir de llavors, el català va haver de remuntar el seu vol i va arribar a estar en posició de punts, però el rus Vitaly Petrov (Renault) es la va acabar arrabassant. Malgrat tot, el pilot de Toro Rosso es queda satisfet després d'haver tornat a guanyar la partida al seu company d'equip, Sebastien Buemi.

Mentre que un dels protagonistes d'aquesta tarda va ser el brasiler Rubens Barrichello, que afrontava amb incertesa la seva carrera de 'casa', ja que aquesta podria haver estat l'última de la seva vida esportiva, després de 19 anys i de comptar amb el rècord de participacions en Grans Premis.

Rubinho', que va disputar el seu 323 carrera des que va debutar el 1993, va concloure en el lloc catorzè en la carrera que es disputava a casa seva, ja que encara no té assegurada la seva continuïtat a Williams de cara al proper any.