Els jugadors de l'NBA i els propietaris dels equips han arribat a un "principi d'acord" que implica acabar amb el 'lockout' que ha durat 149 dies i iniciar la temporada el pròxim 25 de desembre.

Després d'una reunió secreta que es va prolongar durant 15 hores, les dues parts al final van aconseguir entendre's, tal com ha avançat el Comissionat de l'NBA, David Stern. "Hem arribat a un principi d'acord comprenent que està subjecte a diverses aprovacions i maquinacions molt complexes, però som optimistes, pensem que tot es solucionarà i que la temporada començarà el 25 de desembre", ha confirmat en declaracions recollides per 'nba.com'.

El director executiu del sindicat, Billy Hunter, també va abocar paraules conciliadores molt contràries a la duresa amb què es va expressat fa 12 dies, quan va dir que el pas següent eren els tribunals. "Pensem que el millor per a les dues parts és intentar arribar a un acord i salvar la lliga", ha explicat.

Si es confirma l'acord, la lliga regular tindrà 66 partits i els campus de pretemporada començaran el 9 de desembre. Stern ha explicat que aquest dissabte se seguiran llimant aspectes de l'acord, tot i que primer cal reagrupar el sindicat de jugadors, dissolt la setmana passada per iniciar accions legals contra l'NBA.

L'anterior conveni col·lectiu de l'NBA va expirar el passat 30 de juny i, fins avui, jugadors i propietaris havien mantingut postures molt llunyanes respecte al repartiment d'ingressos provocant pèrdues milionàries de dòlars. Ni Stern ni Hunter no han detallat encara els el tracte que sembla que finalment encarrilarà la situació.

Aquest principi d'acord posaria final a la sequera de bàsquet als Estats Units, però també repercutiria àmpliament a Europa, lloc d'acollida de diversos jugadors de l'NBA que no es plantejaven la inactivitat. Així, estrelles com Tony Parker (Asvel Lió/San Antonio Spurs), Deron Williams (Besiktas/New Jersey Nets) o Serge Ibaka (Reial Madrid/Oklahoma City Thunder) tornarien als seus clubs i s'acabaria un estrany període de puixança al bàsquet europeu.