El FC Barcelona va demostrar la seva condició humana en la visita al Coliseum Alfonso Pérez, on va perdre per 1-0 davant el Getafe gràcies a un cop de cap de Juan Valera, que enforteix el liderat del Reial Madrid, que no va fallar (4-1) en el derbi davant l'Atlètic de Madrid, i ja té sis punts d'avantatge.

L'equip de Pep Guardiola ja coneix la derrota aquesta temporada. El seu botxí va ser el Getafe, curiosament la pitjor versió del quadre blau dels últims anys. No obstant això, no va fer falta més que un cop de cap de Valera, a 25 minuts del final, per tombar l'actual campió de Lliga.

Els miracles existeixen en el futbol pensarà el Getafe, que va veure com Messi va estavellar la pilota al pal en el minut 93. L'argentí, lluny del seu estel•lar nivell, no va poder batre Moyà ni a un Geta que també va tenir la sort com aliada.

I això que el xoc va començar bé per al conjunt blaugrana, que va disposar de diverses ocasions en botes de Villa, primerament, i Alexis en segon lloc, que va ser d'allò més destacat en els catalans. Sarabia intentava contenir el futbol culer, però Xavi era massa.

Es tractava de restar els minuts per conèixer quan arribaria el gol del Barça. Era lògic, el millor equip del món no pensava que s'aniria contra les cordes quan-només sortir del túnel de vestidors - Vila desviava amb el cap una passada del centrecampista de Terrassa.

I aquí va treure petroli el Getafe, temut a la contra pel bon fer de Miku i els seus sequaços. El veneçolà, el millor en el bàndol blau - encara que una mica egoista - va avisar Valdés en una carrera de 40 metres, però va haver de ser en un córner quan arribés l'únic gol del partit.

Valera va portar l'èxtasi a la grada blavosa i va clavar l´1-0 al minut 67. Quedava molt temps per al Barça que, a poc a poc, veia com sagnava la seva ferida. No era normal, però va acabar confirmant la derrota, així com la quarta sortida culer en què no sumen els tres punts (Anoeta, Mestalla, San Mamés i Coliseum).

El Getafe respira i comença a deixar de banda els llocs de descens, un lloc que fins ara s'havia guanyat per mèrits propis, mentre que el Barça - que aquest dissabte no va comptar amb Fábregas ni Puyol per decisió tècnica - ja mira al Reial Madrid sis punts per sota. El Barça es frega els ulls, els blancs ... també.

FITXA TÈCNICA.

- RESULTAT: GETAFE, 1 - FC BARCELONA, 0 (0-0, al descans).

-ALINEACIONS.

GETAFE: Moyà; Valera, Tast, Rafa, Mané (Lopo, min.48); Lacen, Casquero, Míchel, Sarabia (Pedro Ríos, min.84); Diego Castro (Juan Rodríguez, min.91) i Miku.

FC BARCELONA: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell (Conca, min.72); Busquets, Xavi, Thiago (Keita, min.64); Alexis (Pere, min.72), Villa i Messi.

- GOL.

1-0, min.67, Valera.

- ÀRBITRE: Teixeira Vitienes (C. Càntabre). Va amonestar Lacen (min.24), Casquero (min.47), Diego Castro (min.72) i Lopo (min.78), per part del Getafe, ja Maxwell (min.19) i Piqué (min.44) per part del FC Barcelona.

- ESTADI: Coliseum Alfonso Pérez.