Prohibit fallar. Prohibida la derrota. A Fontajau, des de Zan Tabak fins a l'últim membre de la plantilla del Girona FC, són conscients que aquesta nit (21.00 hores) només val la victòria en el derbi contra el Tarragona. S'ha de guanyar per enterrar l'última desfeta a Osca; s'ha de vèncer per agafar moral, escalar posicions i no donar vida a un rival directe en la lluita per la permanència. Però sobretot, cal un triomf perquè els ànims, d'allò més esvalotats després d'unes setmanes ?força caòtiques, es calmin una mica.

No arriba en el seu millor moment el Sant Josep. Sembla que tot es complica per a l'equip que dirigeix Zan Tabak. Lesionats, problemes extraesportius, canvis a la plantilla... Baixa tèrbola l'aigua per Fontajau i sembla que, de moment, l'única i més imminent solució sigui aconseguir avui una victòria contra el Tarragona de Berni Álvarez, un rival que se li dóna força bé als blanc-i-vermells. La plantilla gironina ja fa prop de dos mesos que no cobra i, a més a més, arriba a la cita d'aquesta nit després de caure a Osca en un duel que ja va llençar al primer quart, però que va deixar com a nota positiva l'actuació de Thomas Coleman (20 punts), la millor que ha fet des que va fitxar aquest estiu.

Tabak té els dubtes seriosos de comptar amb Rolands Freimanis (arrossega molèsties al turmell) i i Nacho Ordín (amb problemes al genoll); sembla que tots dos arribaran a temps, encara que la seva participació depèn de com evolucionin en les últimes hores. Si no hi són, el Girona confia que el bon partit de de Coleman no es quedi en un miratge, a banda d'esperar que ?homes importants com Middleton i Pino aportin el seu gra de sorra.

Al seu davant, el Girona tindrà un Tarragona que arriba a Fontajau en una situació força similar a la dels blanc-i-vermells. Sobretot pel que fa el panorama esportiu, ja que tots equips presenten el mateix balanç (4 victòries i 6 derrotes). Els tarragonins, però, han fet del pavelló del Serrallo la seva principal arma, ja que ho han perdut tot a domicili, un factor que jugarà a favor dels homes de Tabak.

Álvarez, que mai ha estat capaç de guanyar els gironins, té els dubtes del pivot letó Andrejs Selakovs, que no s'ha entrenat durant tota aquesta setmana, així com també del nord-americà Robert Earl Sallie. El tècnic del Tarragona reconeixia ahir que se'ls presenta un derbi "molt complicat" contra un Girona ferit després de la desfeta a Osca, el que els farà ser "més perillosos". Els tarragonins, una plantilla feta a corre-cuita, arribaran a Fontajau amb Jonathan Mitchell (màxim anotador), el base Devon Von Ostrum (cedit pel Caja Laboral) i el suec Schreiber com a màxims exponents.