El Barcelona va signar una nova victòria de prestigi a Europa, aquesta vegada després de superar el Milan 2-3 en un partit estel·lar, d´aquells que fan afició. Barça i Milan van anar des del primer segon a per la victòria i això va provocar un dels dues més espectaculars de l´actual Lliga de Campions.

La primera part va ser espectacular. Els dos equips no es van donar treva, fins al punt que les dues porteries van estar assetjades per nombroses ocasions de gol, de les quals el Barça en va treure major rèdit, en anar-se´n al final dels 45 minuts amb un avantatge de 1-2, que hauria pogut ser, fins i tot, més ampli.

El guió esperat va ser veure en acció a un Milan amb ganes d'intimidar per treure el major rèdit possible en les primeres accions, en uns minuts inicials en els que al Barça sempre li costa trobar el punt d'equilibri perquè el seu futbol comenci a carburar.

El Barça, amb tres defenses i un pobladíssim mig del camp, amb fins a cinc jugadors, li va trobar el to al partit ràpidament i va moure amb relativa comoditat la pilota. Thiago, poc abans de complir-se el primer quart d'hora, es va fer amb una pilota impossible a la banda dreta, aquesta va acabar a l'esquerra, des d'on Keita va llançar una potent passada de la mort que va acabar tocant en Van Bommel, autor del 0-1 en pròpia porta encara que darrere seu hi havia Xavi, que tampoc hauria perdonat.

L´ocasió més clara del Milan la va elaborar en el minut 19, quan incomprensiblement Robinho va fallar un gol cantat quan es trobava sol entre els pals i amb Valdés batut. Els locals van posar setge contra la porteria del Barça i en el tercer avís Seedorf es va treure una sensacional passada amb l'interior que va acabar als peus d´Ibrahimovic, qui amb l'esquerra va batre per sota Valdés (1-1).

Es veia un Milan llançat, però també el Barça es trobava en un moment àlgid, i d'aquest instant d'inspiració va arribar un llançament al travesser de Messi i un clar penal d´Aquilani a Xavi, que Messi va marcar dues vegades, ja que l'àrbitre va fer llançar de nou la pena màxima per una «paradinha» il·legal de l´argentí en el primer intent (1-2). El Barça va tornar a tenir clares accions de gol, com una de Villa que va tornar a errar, encara que els instants més emocionants els va generar el Milan en la recta final de la primera part, amb una successió de faltes al límit de l'àrea blaugrana, després de les quals cap va acabar amb un remat precís.

La intensitat no va decaure en el segon temps en el qual els dos equips es van tornar a llançar sobre la meta rival. La primera connexió clara entre Cesc i Messi va arribar en el 50, però l'argentí va deixar botar massa la pilota i va perdre verticalitat en el llançament, que va acabar amb la pilota en el lateral de la xarxa.

Quatre minuts després, a l'àrea blaugrana, una sèrie de rebutjos van acabar amb la pilota als peus de Boateng, qui va realitzar l'acció del partit, en un regat a Abidal que va picar la pilota amb l'esperó i va encanonar a Valdés pel pal llarg, en el que va ser el gran gol de la nit (2-2).

El Barça no es va quedar enrrere en bellesa poc després, quan Messi es va treure una passada entre tres defensors per enviar una pilota neta a Xavi perquè el català tornés a batre Abbiati (2-3). El porter italià sí que va estar més encertat en el 69, quan va treure una mà per evitar el quart blaugrana, després d'un remat d´Alexis, que havia entrat minuts abans per Villa. El Barcelona, amb una gran actitud, va saber controlar amb encert el tram final de partit, a diferència de l'anada en la qual va encaixar el gol de l'empat en l'afegit. L´equip català passarà a vuitens com a primer de grup i l´última jornada serà un tràmit.