en què Pol Compte, amb un hat-trick, ha estat l'encarregat d'encendre els focs d'artifici (2-5). Un cop més, els unionistes s'han vestit d'obrers de pic i pala i han ofert un recital d'idees clares que els ha convertit en guanyadors d'un duel elèctric que, a estones, ha tingut una intensitat d'alt voltatge. Amb tot, la Unió ha hagut de remar a contracorrent després que un desajustament defensiu permetés a Lubo, tot sol dins de l'àrea petita, fes l'1-0 amb el cap (7'). Si algun dels molts seguidors blanc-i-blaus ha tingut temps d'arrufar el nas, ha canviat el gest per un somriure poc després. Una passada de Feixas l'ha recollit Pol Compte dins de l'àrea, però el porter l'ha atropellat sense miraments. L'àrbitre, valent, ha assenyalat el punt blanc dels onze metres, i el mateix davanter ha fet l'1-1 (14'). A partir d'aquí, l'únic discurs ha estat el del Figueres de les millors reaccions lluny del seu estadi. La bona proposta altempordanesa l'ha dibuixat al lluminós Cruz, que, saltant més que ningú, ha enviat a la xarxa amb el cap una pilota despenjada per Teixi (27').

El San Lorenzo, de bòlit, no ha tingut resposta, tot i que ha estat capaç de mantenir la tensió. El Figueres, molt sòlid, ha estat més viu que el rival que, però ha rebut una bofetada en una acció rocambolesca. Ricard Ferrer era fora del terreny de joc amb un trau a la mà -ha hagut de ser traslladat amb ambulància a un centre sanitari per rebre els corresponents punts de sutura, que s'ha fet tot intentant protegir una pilota que es perdia per la línia de fons i pressionada per Hassen (40'), i els de Terrassa ho han aprofitat per fer el 2-2, amb un tir llunyà de Juan Jesús. Els d'Arnau Sala, enfadats, han donat un altre cop de puny a la taula en la següent inspiració, quan un cop de cap de Teixi que un defensa ha rebutjat l'ha guardat a la xarxa Cruz amb la dreta (42').

A la represa, el Figueres ha escanyat els de casa. Letal, l'equip figuerenc ha apagat qualsevol intent de revifalla del San Lorenzo cada vegada que aquest ha intentat fer un pas endavant -Cárdenas ha fet lluir Ureña pocs segons després de començar el segon temps (47'). Una bona oportunitat de Teixi (48'), que ha vist com un defensa desviava un tir que duia segell de diana, ha precedit el castell de focs de Pol Compte. Primer ha recollit una pilota sense propietari dins de l'àrea local per fer el 2-4 (58') i, després, ha culminat un contracop encès per Luque i que Cruz ha presentat al menut davanter unionista amb un llaç (63'). Amb el 2-5 s'ha acabat el bròquil. Els locals no han generat perill, i la Unió, que ha seguit mirant la porteria contrària, no ha hagut d'empassar saliva per conservar un resultat que el torna a impulsar a la zona de cocció.

San Lorenzo: Joan, Lubo, Campuzano, Quadras, Jona, Ismael, Juan Jesús (Toni, 67'), Fidelio (Carlos, 58'), Hassen (Jordi, 88'), Cárdenas (Gabi, 75') i Peque (Quim, 79').

UE Figueres: Ureña, Alforcea, Feixas (Pedro, 58'), Teixi (Sile, 76'), Pol Compte (Pipa, 88'), Murga, Ricard Ferrer (Toti, 40'), Luque, Ferran (Moñino, 82'), Argi i Cruz.

Àrbitre: Edgar Carmona Martínez, de l'Anoia, amb Albert López González i Aleix Pons Bartrolí com a assistents. Ha amonestat Joan, Quadras, Juan Jesús, Fidelio, Carlos, Hassen i Peque, del San Lorenzo, i Ureña, Murga, Ferran i Cruz, de la Unió.

Gols: 1-0: Lubo (7'); 1-1: Pol Compte (p,) (14'); 1-2: Cruz (27'); 2-2: Juan Jesús (40'); 2-3: Cruz (42'); 2-4: Pol Compte (58'); 2-5: Pol Compte (63').

Espectadors: Uns 250.Tot un festí (2-5)