El Barça va tancar un nou partit al Camp Nou amb golejada, després de guanyar 4-0 al Saragossa, i suma un altre cop d'autoritat en aquesta Lliga com a local, el setè, sense encaixar ni un sol gol, encara que el rècord s'allarga des de la jornada 31 de la temporada anterior. Partit molt complet el que va oferir el Barcelona, en el qual es va trobar a un Saragossa rocallós al centre del camp durant la primera part, encara que amb una limitada vocació ofensiva, a excepció d'un contraatac que va neutralitzar Piqué i alguna pilota llarga que Valdés va atrapar sense més. La pilota va tornar a peus del Barça, que per a aquest duel va proposar dos extrems nats, com el xilè Alexis Sánchez i el jove Isaac Cuenca, encara que els barcelonistes van generar molt més contingut pel centre, on jugadors com Messi i Cesc van oferir moltes opcions per la seva gran mobilitat.

El Saragossa va tenir un bon toc com a conjunt per tancar espais, però es va veure desbordat i sobrepassat per les circumstàncies, com entre els minuts 30 i 31, en els quals la porteria de Roberto va rebre cinc xuts, en dos casos amb intervencions precises del porter saragossista. Abans, el Barça ja havia portat amb perill en una acció d'Alexis, que de dur xut va fer intervenir Roberto, després que la pilota rebotés en Lanzaro. Dos minuts després, en una acció a pilota parada, després d'una falta a Cesc, Xavi va tocar amb precisió, Puyol va fer un bloqueig i Piqué es va trobar amb un remat de cap sense oposició, que li va permetre obrir el marcador i donar avantatge al Barça.

A la mitja hora va arribar una persecució sense pietat del Barça. Primer Messi, després Cuenca, llavors Alexis i finalment Fàbregas. Cap va poder amb Roberto, molt fi. Messi i Maxwell van tornar a tenir opció de marcar, també sense sort. Va ser un moment d'aclaparament per al Saragossa, al qual no li durava la pilota en els peus i, a més, es veia incapaç ja ni amb faltes de posar en compromisos al Barça. A manca de dos minuts per a la mitja part, Messi va marcar el seu gol (2-0), després de driblar Lanzaro, amb un fort xut.

Amb Lafita i Ruben Micael al camp, el Saragossa va veure com Puyol evitava el 2-1 i que el partit guanyés emoció. Els de Javier Aguirre semblava que estiraven línies i sobretot de la mà de Lafita mostraven una altra cara. El mitjapunta aragonès s'havia carregat l'equip a l'esquena i intentava endur-se'l cap a l'àrea de Víctor Valdés. La festa del Saragossa es va acabar quan en la següent acció una centrada dins de l'àrea de Roberto la va recollir Keita, que va cedir per Puyol solitari, que després de regirar-se i recollir el rebuig del porter va marcar amb un cop d'esquerra des del terra (3-0).El quart blaugrana va arribar per la persevarnça del jove Isaac Cuenca, que va aconseguir una pilota impossible que es perdia a la banda, i Villa se la va trobar al centre de l'àrea. L'asturià només va haver d'empènyer-la amb el cap a dintra la xarxa de la porteria de Roberto (4-0). Aquest cop, el virus FIFA no va afectar gens els internacionals blaugrana.

el partit en imatgesEls jugadors blaugrana, després de l'1-0 de Piqué.Messi bat Roberto en el 2-0. L'argentí celebra el seu gol.