Quatre baixes molt importants - els lesionats Rangel, Virgili i Barón, més Eloi, que cau aquesta setmana per sanció - són el gran maldecap d'Oriol Alsina de cara a un partit, el d'aquesta tarda contra el Gandia (16.30), que podria treure els gironins dels llocs de descens. "Si guanyem segur que sortim de baix", apuntava ahir el tècnic del Llagostera, que ha vist com tot i els problemes amb les baixes, el seu equip fa tres setmanes que no perd i segueix "en una progressió molt gran; s'ha de pensar que en les vuit primeres jornades només vam sumar tres punts". I, avui, en la catorzena jornada, el Llagostera rep el quinzè classificat, Gandia, que només té dos punts més que un Llagostera que s'ha passat tota la temporada en descens.

"L'equip està responent molt bé. Tots. La setmana passada vam anar a Lleida sense tres dels defenses titulars i no vam encaixar cap gol", apunta Alsina, que no amaga que l'equip d'Óscar Fernández, va arribar a dirigir temporalment el primer equip del València fa uns anys, no els ho posarà gens fàcil: "Juguen molt bé com a visitants, només han perdut dos dels seus sis desplaçaments. És al seu camp on tenen els problemes".

La fortales física del Gandia, amb gent molt gran, és una altra preocupació d'Alsina, que sap que no poden entrar al joc directe i de pilota llarga perquè "hi tindríem totes les de perdre". Alsina vol que el seu equip aposti pel baixar la pilota a terra i sortir jugant, però sap que sense el seu migcampista més creador, Eloi Amagat, necessitarà que l'equip faci un altre pas endavant.