El Girona està en zona de descens des de fa algunes jornades i el començament de temporada no és ni de bon tros d'aprovat. Ara bé, en els darrers partits, l'equip ha fet un pas endavant que hauria de confirmar, sí o sí, demà contra el Sabadell si vol d'una vegada per totes, aixecar el vol. La victòria contra l'Hèrcules (1-0) i la remuntada al Miniestadi (2-2), a més a més, del digne paper a Riazor (3-2) han donat moral i confiança a una plantilla que anava necessitada d'aquests factors, sovint molt determinants en futbol. És per això que l'equip s'ha mentalitzat per derrotar el Sabadell i encadenar una bona ratxa per primer cop aquesta campanya. Així ho creu Gaizka Saizar que considera que el Girona viu "el millor moment de la temporada". En aquest sentit, els tres punts davant els vallesans s'entreveuen determinants per fer efectiu el despertar de l'equip i bo l'efecte Hèrcules. "Estem més seriosos a darrere i concedim menys als rivals. Si defensivament estem forts, en atac sempre sorgeix alguna oportuniat per marcar", explica el davanter basc que veu "complicat" ser titular demà després que Benja i Coro marquessin contra el Barça B.

Al contrari que el Girona, el rival de demà arriba ferit i en el pitjor moment de la temporada després de no guanyar cap dels darrers 5 partits. Tot i això Saizar no creu que aquest fet sigui un factor favorable als gironins sinó que és "el bon moment de forma del Girona" el que converteix en més perillós el seu equip. "No et pots fiar d'un equip que té 21 punts. Venén d'encaixar molts gols però són perillosos. És un bon moment sobretot per a nosaltres que tenim confiança i hem millorat molt defensivament", assegura l'exjugador arlequinat.

Sobre el passat a la Nova Creu Alta (99-00), Saizar recorda que va arribar-hi de jovenet -"era el meu primer any de professional", i que l'equip va arribar a la final de la Copa Federació. "Va ser un any bonic", diu. Saizar va jugar 35 partits i va fer 3 gols amb el Sabadell a Segona B que li van valer el fitxatge per l'Espanyol B. Després vindrien Eibar, Llevant, Ciutat de Múrcia, Granada 74, Tenerife i Ponferradina abans d'aterrar aquest estiu a Girona.

Garmendia repetirà en l'onze

Després de la seva notable actuació al Miniestadi en el seu primer partit de titular, Joseba Garmendia té tots els números per seguir a l'equip demà. La baixa de Tébar, sancionat, farà que molt probalbement Agné torni a donar l'alternativa al mig del camp, on tornarà Dorca. El tècnic segueix pendent de la recuperacio de Juanlu.